-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 29

Eurolyga uždraudė prieš rungtynes groti nacionalinį himną

Prestižiškiausio Europos krepšinio klubinių komandų turnyro Eurolygos vadovai klubams išsiuntė 2011–2012 metų sezono nuostatų pakeitimus. Vienas punktas gali sukelti ypač didelį šurmulį tarp mūsų šalies krepšinio aistruolių. Nuo naujojo sezono prieš Eurolygos rungtynes nebus galima groti nacionalinių šalių himnų, rašo dienraštis „Kauno diena“.
„Žalgirio“ fanai
„Žalgirio“ sirgaliai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokia Eurolygos vadovų pozicija ypač nuliūdino Lietuvos čempiono Kauno „Žalgirio“ klubo vadovus ir ištikimiausius sirgalius. Pastaruosius kelis sezonus vieningai sugiedoti Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“ ir taip į kovą palydėti žalgiriečius buvo tapusi labai graži tradicija, todėl ši reglamento naujovė buvo priimta ypač nepalankiai.

„Gyvas nacionalinio himno atlikimas yra neatskiriama rungtynių pristatymo dalis. Šią gražią tradiciją į Kauną atvežė iš Jungtinių Amerikos Valstijų 2003 m. sugrįžęs Arvydas Sabonis. Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygoje JAV himnas iškilmingai giedamas prieš kiekvieną dvikovą. Per pastaruosius metus šis ritualas ypač gražiai prigijo Sporto halėje. Norėtume, kad Lietuvos himnas prieš kiekvieną Eurolygos dvikovą skambėtų ir naujojoje arenoje“, – „Kauno dienai“ sakė „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Buvo paskelbtas ir tikslus pirmojo etapo tvarkaraštis. Reguliarųjį sezoną kauniečiai pradės savoje arenoje spalio 20-ąją dieną su Rusijos čempionu Maskvos CSKA. Kaip ir pernai, Eurolygos mačai vyks trečiadieniais ir ketvirtadieniais. Viena išimtis padaryta tik kartu su „Žalgiriu“ B grupėje žaisiančiam Malagos „Unicaja“ klubui. 

Be šių komandų B grupėje „Žalgirio“ varžovėmis bus titulą ginsiantis Atėnų „Panathinaikos“, Bambergo „Brose Baskets“ ir Zagrebo „KK Zagreb“ komandos.

„Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje:

1. Spalio 20 d. su CSKA (N)
2. Spalio 25 d. su „Unicaja“ (I)
3. Lapkričio 3 d. su „Panathinaikos“ (I)
4. Lapkričio 10 d. su „Brose Baskets“ (N)
5. Lapkričio 16 d. su „KK Zagreb“ (I)
6. Lapkričio 23 d. su CSKA (I)
7. Lapkričio 30 d. su „Unicaja“ (N)
8. Gruodžio 7 d. su „Panathinaikos“ (N)
9. Gruodžio 15 d. su „Brose Baskets“ (I)
10. Gruodžio ??. su „KK Zagreb“ (N)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius