Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 21

Eurolyga: „Žalgiris“ pirmose rungtynėse įveikė „Partizan“ komandą (nuotraukos)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sėkmingai pradėjo kovas Eurolygoje. Pirmose A grupės rungtynėse Aco Petrovičiaus auklėtiniai 73:62 įveikė Belgrado „Partizan“ (Serbija) ekipą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių rytą paaiškėjo, kad „Žalgiriui“ kol kas negalės padėti Marcusas Brownas. Rezultatyviausias visų laikų Eurolygos žaidėjas dėl traumos dar 2–3 savaites tikrai nerungtyniaus. Tačiau ekipos draugus ši žinia, atrodo, tik dar labiau mobilizavo, nors startinis jaudulys visą pirmą kėlinį buvo akivaizdžiai juntamas.

Varžovų ekipa, kuri pernai buvo prasimušusi net į Eurolygos finalo ketvertą, per vasarą gerokai pasikeitė. Tačiau tikrai nebūdami rungtynių favoritai, serbai žaidė išties drąsiai. Tiesa, jie daug klydo, tačiau kovingumas po krepšiais leido susidaryti galimybių kartoti metimus. Todėl po pirmo kėlinio „Žalgiris“ pirmavo tik 19:17.

Antrame kėlinyje varžovus iš vėžių išmušė M.Pocius – po 5 iš eilės jo pelnytų taškų „Žalgiris“ atitrūko ir jau nebeišleido iniciatyvos iš rankų. Antrą kėlinį kauniečiai laimėjo 24:12. Trečiame kėlinyje Partizan“ krepšininkai spurtavo ir buvo sumažinę skirtumą iki 10 taškų, tačiau kauniečiai atsigavo ir sezoną pradėjo pergale 73:62, nors turėta persvara dvikovos pabaigoje gerokai aptirpo.

Rezultatyviausiai kauniečių gretose žaidė 17 taškų surinkęs M.Pocius, A.Milaknis pelnė 12, D.Collinsas – 9 taškus. Varžovų ekipoje sėkmingiausiai žaidė 13 taškų surinkęs D.Kečmanas.

Kitą savaitę išvykoje „Žalgiris“ žais su Tel Avivo „Maccabi“ komanda.  

Prieš susitikimą

Nors praėjusį sezoną „Žalgirio“ žygis Eurolygoje pasibaigė „Top-16“ etape, o „Partizan“ sugebėjo nukeliauti iki pat finalinio ketverto, prieš šio sezono pradžią favoritais yra laikomi kauniečiai.

Kaip ir kiekvieną vasarą, „Partizan“ paliko didžioji dalis lyderių, tuo tarpu „Žalgiris“ solidžiai pasistiprino. Šeimininkų pergalę Eurolygos starte ketvirtadienį prognozavo ir ekspertai, ir lažybų bendrovės.

Lietuvos vicečempionams mače su stipriausia Serbijos ekipa ketvirtadienį negalės padėti pastarųjų sezonų komandos lyderis Marcusas Brownas. Klaustukas buvo iškilęs ir dėl Mirzos Begičiaus bei Traviso Watsono, tačiau per VTB Vieningosios lygos rungtynes su Maskvos srities „Chimki“ traumas patyrę „Žalgirio“ aukštaūgiai spėjo pasveikti.

Rungtynių eiga

1 kėlinys 1 min.

Kauno „Žalgiris" netrukus pradės pirmąsias naujojo Eurolygos sezono rungtynes.

Kauniečių startinis penketas: M.Pocius, M.Kalnietis, P.Jankūnas, A.Milaknis, T.Watsonas.

1 kėlinys 1 min.

Rungtynes sėkmingu tolimu metimu pradeda varžovai, tačiau Artūras Milaknis mažina skirtumą.

1 kėlinys 2 min.

Tolimas M.Kalniečio metimas netaiklus, tačiau kauniečiams taškus pelno M.Pocius. Svečiai vis dar pirmauja 5:4.

1 kėlinys 3 min.

Dar vienas taiklus M.Pociaus metimas, šį kartą – tritaškis. Kauniečiai pirmą kartą išsiveržia į priekį 7:5. „Partizan“ kol kas daro daug klaidų.

1 kėlinys 4 min.

B.Djekičius lygina rezultatą 7:7, tačiau netrukus prasižengia stabdydamas kauniečių ataką. Serbai perima kamuolį ir greitą varžovų ataką pražanga stabdo M.Pocius.

1 kėlinys 5 min.

Serbai pražanga stabdo A.Milaknį, aikštelėje pasirodo M.Begičius. P.Jankūnas lygina rezultatą – 9:9.

1 kėlinys 5 min.

Dar viena serbų klaida atakuojant, o paskui „Partizan“ neatkovoja kamuolio po savu krepšiu. Aikštelėje pasirodo D.Šalenga ir D.Collinsas. Pirmoji minutės pertraukėlė kėlinio viduryje.

1 kėlinys 6 min.

Kauniečių trenerio pažadas nugalėti serbus kuo didesniu skirtumu kol kas yra sunkiai įgyvendinamas. „Partizan“ pirmauja 11:9.

1 kėlinys 6 min.

Pražanga sustabdytas D.Collinsas baudų metimais lygina rezultatą – 11:11.

1 kėlinys 7 min.

Chaotiškoje atakoje serbai po krepšiu vis dėlto sugeba atkovoti kamuolį ir vėl išsiveržti į priekį. Tačiau T.Delininkaitis baudų metimais vėl lygina rezultatą – 13:13.

1 kėlinys 7 min.

Dar viena „Partizan“ klaida – šį kartą pražanga puolant. „Žalgiris“, deja, atsako tuo pačiu – puolime pražangą gauna T.Klimavičius. 

1 kėlinys 7 min.

D.Collinso tritaškis išveda kauniečius į priekį – 16:15.

1 kėlinys 8 min.

Graži greita ataka – po T.Delininkaičio perdavimo T.Klimavičius pelno 2 taškus ir dar mes baudų metimą, bet po minutės pertraukėlės.

1 kėlinys 9 min.

T.Klimavičius baudų metimu leidžia įgyti jau 4 taškų persvarą – 19:15.

1 kėlinys 9 min.

Greita serbų ataka ir persvara mažėja iki 2 taškų – 19:17.

1 kėlinys 10 min.

Pražanga skiriama T.Watsonui, deja, kovą po krepšiais Kauno komandos aukštaūgiai kol kas pralaimi.

1 kėlinys 10 min.

Baigėsi pirmasis kėlinys. „Žalgiris“ kol kas pirmauja 19:17.

2 kėlinys 1 min.

Kauniečių ekipai pirmame kėlinyje po 5 taškus pelnė M.Pocius ir D.Collinsas. Antrą kėlinį pradeda M.Pocius, M.Kalnietis, P.Jankūnas, T.Watsonas  ir D.Šalenga.

2 kėlinys 1 min.

Kėlinį 5 taškais iš eilės pradeda M.Pocius, surinkęs jau 10 taškų. „Žalgiris“ jau pirmauja 24:17.

2 kėlinys 3 min.

Serbai mažina skirtumą, tačiau po to pražanga stabdo P.Jankūną. „Partizan“ turi susirinkęs daugiau pražangų, tačiau laimi kovą po krepšiais. A.Milaknis tritaškiu didina skirtumą iki 27:19.

2 kėlinys 3 min.

P.Jankūnas dar sykį stabdomas pražanga, o M.Kalnietis efektingu dėjimu pelno dar 2 taškus – 28:19.

2 kėlinys 4 min.

„Partizan“ treneris prašo minutės pertraukėlės, nes jo auklėtinių žaidimas tikrai išsiderino.

2 kėlinys 4 min.

Dvi iš eilės M.Kalniečio pražangos, jį keičia D.Collinsas. Serbai baudų metimu mažina skirtumą – 28:20.

2 kėlinys 4 min.

Dar vienas taiklus tolimas A.Milaknio metimas, po to tritaškį smeigia M.Pocius – 34:20.

2 kėlinys 5 min.

M.Begičiui fiksuojama pražanga puolime, tačiau antrame kėlinyje jau kauniečiai sėkmingiau kovoja dėl kamuolių. D.Collinsas didina skirtumą – 36:22.

2 kėlinys 6 min.

13 taškų pelniusį M.Pocių keičia D.Šalenga, kauniečiai prašo minutės pertraukėlės – 36:22.

2 kėlinys 6 min.

T.Watsonas baudžiamas pražanga puolime, jis prasižengė antrą kartą. Serbai jau meta baudas, skirtumas mažėja iki 36:24.

2 kėlinys 7 min.

Dabar jau T.Watsonas meta baudų metimus, beje, tai pirmi kauniečių vidurio puolėjo taškai.

2 kėlinys 7 min.

Serbai atkovoja trečią iš eilės kamuolį po kauniečių krepšiu ir ilgą ataką gali baigti baudų metimais,  nes prasižengia T.Watsonas. Jį iškart keičia M.Begičius. Aikštelėje pasirodo ir T.Klimavičius.

2 kėlinys 8 min.

T.Delininkaitis du taškus pelno taikliais baudų metimais – 40:25.

2 kėlinys 9 min.

Kauniečiai perima kamuolį, o greitą ataką serbai stabdo pražangomis. D.Šalenga nuo baudų linijos meta taikliai tik vieną kartą.

2 kėlinys 10 min.

M.Begičius po krepšiu gynybose tvarkosi sėkmingai, deja, atakos baigti taikliu metimu nepavyko. Aukštaūgis kol kas taškų nepelnė.

2 kėlinys 10 min.

Serbai kėlinį baigia metimais nuo baudų linijos – 41:29. Paskutinė kauniečių ataka sustabdyta pažeidžiant taisykles, baudas meta D.Collinsas. Abu metimai taiklūs – 43:29. Paskutinis serbų metimas beveik per visą aikštę – netaiklus, bet kamuolys atsitrenkė į lanką.

Pirma rungtynių pusė laimėta 43:29. Viskas turėtų būti gerai. Pertrauka.

3 kėlinys 1 min.

Trečią kėlinį sėkmingiau pradeda varžovai ir mažina skirtumą 2 taškais.

3 kėlinys 2 min.

Kauniečių atakos kol kas stringa, trečiame kėlinyje „Žalgiris“ taškų kol kas nepelnė, o varžovai sugeba sumažinti skirtumą iki 10 taškų.

3 kėlinys 3 min.

Pagaliau A.Milaknis pataiko, pelno jau 9-ą savo tašką ir padidina „Žalgirio" persvarą – 45:33.

 

3 kėlinys 4 min.

P.Jankūnas pelno 2 taškus ir dar priverčia varžovus prasižengti. Kauniečių kapitonas pataiko ir baudų metimą, jis pelnė jau 5 taškus, o skirtumas auga iki 48:34.

3 kėlinys 5 min.

Dar vienas A.Milaknio tritaškis – 51:34. Tai didžiausia persvara rungtynėse, serbai prašo minutės pertraukėlės.

3 kėlinys 6 min.

Į serbų tritaškį sunkiu metimu atsako P.Jankūnas, tačiau T.Watsonas prasižengia, rodos, trečią kartą. „Partizan“ baudų metimus pataiko, rezultatas tampa 53:39.

3 kėlinys 7 min.

Dar viena klaida, praradęs kamuolį prasižengia P.Jankūnas. Kadangi kauniečiai jau turi daug pražangų, varžovai vėl skirtumą mažina baudų metimais. Dar viena klaida, greita „Partizan“ ataka ir komandas skiria jau tik 10 taškų.

3 kėlinys 8 min.

T.Delininkaitis baudų metimais padidina skirtumą iki 12 taškų.

3 kėlinys 9 min.

T.Delininkaitis vėl stos prie baudų metimų linijos. Taškų šį kėlinį „Žalgiris“ pelnė nedaug, tik 10. Laimė, Tomas pataiko jau 8-ą (iš 8) baudą, skirtumas auga iki 12 taškų.

3 kėlinys 10 min.

Ką tik pasirodęs aikštelėje M.Pocius gauna 4-ą pražangą, bet rezultatyviausias „Žalgirio" krepšininkas lieka aikštelėje. M.Begičius pagaliau pelno taškus. Maža to, su pražanga. Vidurio puolėjas ir baudą įmeta – 60:45.

3 kėlinys 10 min.

Pavyzdinė „Žalgirio" greita ataka, kurią 2 taškais baigia T.Klimavičius. O viskas prasidėjo nuo M.Begičiaus perimto kamuolio.

3 kėlinys 10 min.

Aikštelėje pirmą kartą pasirodo M.Kuzminskas, tačiau paskutinė ataka nutrūksta dėl T.Klimavičiaus pražangos.

3 kėlinys 10 min.

Serbai du kartus bandė pataikyti iš toli, bet abu metimai skriejo pro šalį. Po trečio kėlinio „Žalgiris“ pirmauja 62:45. 

4 kėlinys 1 min.

M.Kalnietis stoja mesti baudų, jo ataką pražanga sustabdė varžovai. Jau pirmaujame 19 taškų – 64:45.

4 kėlinys 3 min.

Ir vėl kėlinio pradžia nelabai sėkminga „Žalgiriui“, tačiau ir iki finalinės sirenos lieka vis mažiau laiko. Deja, „Partizan“ sugeba išnaudoti kauniečių klaidas. A.Milaknis grįžta į aikštelę, jis keičia T.Delininkaitį. T.Klimavičius nepataiko pirmo baudų metimo, laimė, antras yra taikli.

4 kėlinys 5 min.

Dar viena klaida: varžovai atima kamuolį iš M.Kuzminsko ir baigia greitą ataką dėjimu. Atsakyti gali M.Begičius, jis meta du baudų baudas, tačiau pataiko tik vieną.

4 kėlinys 5 min.

Serbų žaidėjas baudžiamas nesportine pražanga, M.Pocius savo šansą išnaudoja. Ar 16 taškų – pakankama persvara, kurios norėjo kauniečių treneris A.Petrovičius?

4 kėlinys 6 min.

Kauniečiai prašo minutės pertraukėlės.

4 kėlinys 7 min.

Serbai nervinasi, jie baudžiami jau antra nesportine pražanga. Baudų mesti stoja M.Pocius, pataiko abi.

4 kėlinys 7 min.

T.Klimavičius puolime prasižengia, jis jau baigė pasirodymą – 6 taškai, 3 atkovoti kamuoliai ir 5 pražangos.

4 kėlinys 8 min.

Iki šiol drausmingai žaidę žalgiriečiai pradeda klysti: kamuolį prarado M.Kalnietis, greitą varžovų ataką stabdydamas prasižengė A.Milaknis. A.Petrovičius prašo dar vienos minutės pertraukėlės, gal tai padės padidinti persvarą per likusias 2 minutes. 

4 kėlinys 9 min.

Vieną baudą iš dviejų pataiko P.Jankūnas, rungtynių pabaigoje komandos taškus renka tik nuo baudų linijos. M.Pocius prasižengia penktą kartą, jis buvo rezultatyviausias ir pelnė 17 taškų.

4 kėlinys 10 min.

D.Collinsas karščiuojasi, praranda kamuolį ir prasižengia. Vėl baudų metimai į „Žalgirio" krepšį.

4 kėlinys 10 min.

Puolime prasižengia M.Begičius, jau irgi penktą kartą. Jis pelnė 6 taškus ir 6 kartus atkovojo kamuolį.

4 kėlinys 10 min.

Liko tik 11 taškų persvara, paskutinė ataka.

4 kėlinys 10 min.

73:62. Toks galutinis rezultatas. Pergalė, nors ir galėjome tikėtis didesnės persvaros. Bet vis tiek  smagu. Su pergale!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius