-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 27

Eurolygos burtai: trečiadienį Kauno „Žalgiris“ sužinos savo varžovus

Gruodžio 28 dieną, trečiadienį, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužinos, su kuriais trimis klubais jiems teks galynėtis „Turkish Airlines“ ULEB Eurolygos „Top 16“ varžybų etape. Burtų, kurie komandas suskirstys į keturias grupes, traukimo ceremoniją tiesiogiai iš Barselonos nuo 14 val. transliuos „Viasat Sport Baltic“.
Rungtynių akimirkos
Rungtynių akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisę žaisti tarp 16-os geriausiųjų iškovojo ir šeši Lietuvos krepšininkų bei trenerių turintys užsienio klubai. Po pirmojo etapo komandos buvo suskirstytos į krepšelius:

1 krepšelis: Stambulo „Fenerbahce Ulker“, Maskvos CSKA (treneris – Jonas Kazlauskas, žaidėjai – Ramūnas Šiškauskas ir Darjušas Lavrinovičius), Madrido „Real“ (Martynas Pocius), „Barcelona“;

2 krepšelis: Pirėjo „Olympiacos“ (Martynas Gecevičius), Atėnų „Panathinaikos“ (Šarūnas Jasikevičius), Tel Avivo „Maccabi“, Sienos „Montepaschi“ (Kšyštofas Lavrinovičius (Rimantas Kaukėnas dėl traumos šį sezoną nebežais);

3 krepšelis: Kantu „Bennet“, Stambulo „Anadolu Efes“, Malagos „Unicaja“, Kazanės „Uniks“.

4 krepšelis: Bilbao „Gescrap“, Kauno „Žalgiris“, Milano „Emporio Armani“, Stambulo „Galatasaray“ (Darius Songaila).

Jau aišku, kad „Žalgirio“ ekipa „Top 16“ etape nesusitiks su 4-ojo krepšelio klubais, taip pat su komandomis, prieš kurias žaidė pirmojo rato varžybose – CSKA, „Panathinaikos“ ir „Unicaja“.

Lietuvos krepšinio specialistai kone vienbalsiai tvirtina, kad žalgiriečiams iš 1-ojo krepšelio idealiausias variantas būtų „gauti“ „Fenerbahce Ulker“, o prasčiausias – „Barcelona“ klubą. Pasak specialistų, antrajame krepšelyje iš tų komandų, prieš kurias gali tekti kovoti „Žalgiriui“, stipriausios – „Maccabi“ ir „Montepaschi“, trečiajame – „Anadolu Efes“.

Paklaustas, kurių varžovų labiausiai norėtų išvengti kitame Eurolygos etape, „Žalgirio“ generalinis direktorius Jonas Stadalninkas taip pat nurodė „Barcelona“ komandą.

Skirtingai nei ankstesniais metais, vienoje „Top 16“ grupėje galės rungtyniauti ir tos pačios šalies klubai, tiesa, ne daugiau kaip du. Tarp 16-os stipriausiųjų pateko 4 Ispanijos ekipos, po 3 – Italijos ir Turkijos, po 2 – Graikijos ir Rusijos, po 1 – Izraelio ir Lietuvos.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po du pajėgiausius klubus. Antrojo etapo kovos vyks sausio 18 d. – kovo 1 d. Ketvirtfinalyje, kurio mačai bus žaidžiami kovo 21 d. – balandžio 5 d., komandos kausis iki trijų pergalių. Finalo ketverto turnyras vyks Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje gegužės 11 d. ir 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius