-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 17

Eurolygos čempionų treneris Davidas Blattas nusprendė jėgas išbandyti NBA

Europos krepšinio čempionatą su Rusijos rinktine ir Eurolygą su Tel Avivo „Maccabi“ laimėjęs Davidas Blattas nusprendė, kad nebeturi, ką įrodinėti Senajame žemyne. Anksčiau buvo skelbta, kad JAV ir Izraelio pilietybes turintis krepšinio specialistas pasiekė žodinį susitarimą dar ketverius metus treniruoti Eurolygos čempionus. Tačiau, sulaukęs pasiūlymų iš stipriausios pasaulio lygos, nusprendė persikelti už Atlanto. Labiausiai D.Blattu domisi „Cleveland Cavaliers“ ir „Golden State Warriors“ klubai.
Davidas Blattas
Davidas Blattas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Krepšinio specialistas, kurio asistentu yra dirbęs ir buvęs Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra, teigia, jog išvykti už Atlanto jį paskatino noras siekti savo svajonės.

„Aš palieku savo namus, bet ne savo šeimą. Aš jaučiu, kad šis sprendimas yra teisingas, – teigė D.Blattas. – Aš neišvykstu iš Tel Avivo dėl geresnio kontrakto. Aš nebūtinai išvykstu iš šio miesto dėl geresnės vietos. Aš išvykstu, nes siekiu savo svajonės.“

„Manau, jog tai geriausias metas man išvykti. Man buvo pasiūlyta likti, bet nusprendžiau žengti šį žingsnį. Tiesa ta, kad dar nežinau, kur vykstu. Yra variantų, gerų variantų ir dabar, kai pranešiau „Maccabi“, jog išvykstu, derybos su klubais turėtų tapti aktyvesnės. Aš tiesiog noriu suprasti, ko noriu ir įgyti svarbų vaidmenį NBA klube.“

Kaip pagrindiniai NBA klubai, kurie išreiškė susidomėjimą D.Blattu, yra įvardinami „Golden State Warriors“ ir „Cleveland Cavaliers“.

Kalifornijos klubas, kuris neseniai į vyriausiojo trenerio pareigas paskyrė S.Kerrą, norėtų buvusį Tel Avivo „Maccabi“ trenerį matyti kaip asistento pareigas užimantį specialistą. Šiame klube jis galėtų dirbti su S.Curry, kuris jau dabar yra minimas tarp geriausių visų laikų NBA snaiperių.

Klyvlendo klube D.Blattui yra siūlomos vyriausiojo trenerio pareigos. Šiame klube žaidžia šių metų NBA visų žvaigždžių dienos naudingiausias žaidėjas K.Irvingas bei klubas šiemet gavo pirmąjį šaukimą lygos naujokų biržoje.

„Cavaliers“ savininkas D.Gilbertas jau buvo susitikęs su keletu kandidatų į vyriausiojo trenerio postą. Todėl daugiau šansų, kad D.Blattas karjerą tęs kaip trenerio asistentas „Golden State Warriors“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius