Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 08

Eurolygos finale triumfavo Atėnų „Panathinaikos“

Barselonoje surengtame Eurolygos finalo ketverte triumfavo Graikijos klubas. Atėnų „Panathinaikos“ finale 78:70 (22:15, 11:15, 21:13, 24:27) palaužė Tel Avivo „Maccabi“, treniruojamą Davido Blatto.
Graikų triumfas
Atėnų „Panathinaikos“ triumfas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

„Mūsų tikslas nebuvo patekti į finalo ketvertą. Mūsų tikslas nuo pat sezono pradžių buvo laimėti trofėjų“, – dar prieš rungtynes teigė „Panathinaikos“ strategas Željko Obradovičius.

„Žalieji“ tai įrodė – finale jie pirmavo didžiąją rungtynių dalį, o „Maccabi“ bergždžiai stengėsi juos pavyti. Lemiamą persvarą Graikijos klubas susikrovė trečiojo ketvirčio pabaigoje, kai pranašumas tapo dviženklis.

Atėnų „Panathinaikos“ stipriausia komanda Senajame žemyne tapo šeštą kartą klubo istorijoje ir trečią kartą per pastaruosius 5 sezonus. Ž.Obradovičiaus auklėtiniai stipriausi Senajame žemyne buvo ir 2007 bei 2009 metais. Pats Ž.Obradovičius prestižiškiausią Europos klubinio krepšinio trofėjų, būdamas treneriu, laimėjo jau aštuntą kartą. Pagal šį rodiklį jam neprilygsta niekas.

„Esu laimingas ir labai didžiuojuosi komandos draugais, treneriais ir gerbėjais. Buvome šiek tiek nervingi, bet tai suprantama, nes tai finalas. Turėjome planą, kurio laikėmės, taigi, manau, sužaidėme geras rungtynes“, – gaudydamas kvapą po rungtynių kalbėjo „Panathinaikos“ atakų organizatorius Dimitris Diamantidis.

Šiam graikui, kuris gegužės 6 dieną šventė savo 30-ąjį gimatdienį, 2010–2011 metų Eurolygos sezonas – vienas sėkmingiausių karjeroje. D.Diamantidis buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku, jam atiteko ir naudingiausio viso Eurolygos sezono žaidėjo prizas, o Barselonoje į viršų kėlė ir dar vieną asmeninį trofėjų – naudingiausio finalo ketverto žaidėjo apdovanojimą.

Pusfinalio rungtynėse jis pelnė 8 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o finale – 16 taškų ir taip pat atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Prie „Panathinaikos“ pergalės finale 18 taškų pridėjo Mike'as Batiste, 14 – Drew Nicholas, 13 – Romainas Sato.

„Maccabi“ gretose išsiskyrė buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Chuckas Eidsonas (17 tšk.), Davidas Blu (14 tšk.), Jeremy Pargo ir Lioras Eliyahu (po 12).

„Maccabi“ pusfinalyje 82:63 įveikė Madrido „Real“, o „Panathinaikos“ 77:69 palaužė Sienos „Montepaschi“ su dviem lietuviais. Montepaschi“ mažajame finale įveikė „Real“ rezultatu 80:62 (19:11, 17:21, 21:13, 23:17), o prie pergalės itin svariai prisidėjo Kšyštofas Lavrinovičius, pelnęs 17 taškų. Rimantas Kaukėnas surinko 8.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu Barselonoje oficialiai paskelbė, kad 2012 metų Eurolygos finalo ketvertas bus surengtas Turkijos mieste Stambule.  Pagrindiniu kandidatu  buvo minimas Londonas, tačiau Eurolygos vadovai atsisakė šios minties, motyvuodami, kad Didžiosios Britanijos sostinė 2012 metais rengs olimpines žaidynes. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius