Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 17

Olimpiniame festivalyje čiuožėja Rimgailė Meškaitė sudėtingesnius šuolius atliko, o lengvesnių – ne

Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje Liberece vasario 16 d. varžybas baigė dailiojo čiuožimo mėgėjai.
Rimgailė Meškaitė
Rimgailė Meškutė / ltok.lt nuotr.

Po trumposios programos žengusi 15 vietoje (30 dalyvių) kaunietė Rimgailė Meškaitė po laisvosios programos smuktelėjo žemyn. Trenerės Loretos Vitkauskienės auklėtinė čiuožė greitai, elegantiškai, sėkmingai atliko sudėtingesnius šuolius, o štai prieš lengvesnius – pora kartų suklydo.

Teisėjai jai iš viso skyrė – 99,97 balus. Laisvojoje programoje Rimgailė liko 20–ta, o galutinėje įskaitoje užėmė 19 vietą. Pagal anksčiau tarptautinėse varžybose pelnytus įvertinimus tarp šio festivalio dalyvių Rimgailės rezultatas buvo 20–tas. Tai galima sakyti, kad ji pakilo aukščiau.

Varžybas Liberece stebėję Rimgailės tėvas verslininkas Rimantas ir mama Irena papasakojo, kad jų penkiolikmetė dukra dailiojo čiuožimo treniruotes lanko jau trylikti metai. Dvi vasaras ji treneravosi Švedijoje pas rusą trenerį Jevgenijų Lutkovą. Norint tobulėti ir pelnyti aukštesnius įvertinimus, čiuožėjai reikia sėkmingai atlikti trigubus šuolius. Kol kas jie pavyksta tik treniruotėse ir tai kas antras... Rimgailės treniruotėms pinigus skiria tėvai. O sportas nėra pigus: vien pačiūžos kainuoja apie 2600 litų.

Antrą kartą Libereco trasą ir šaudyklą išbandė biatlonininkai: vaikinai lenktyniavo 7,5 km, o merginos – 6 km sprinte. Šį kartą į šaudyklą teko užsukti tik po du kartus. Mūsų vaikinai šaudė taikliau, pavyzdžiui, Edvinas Tomaševičius pro šalį šovė tik du kartus, tačiau šliuožė lėčiau už daugumą varžovų ir liko 63 vietoje –24 min. 68 sek. Lyg susitarę rungtyniavo Arnoldas Mikelkevičius ir Modestas Girkus: abu paleido po 4 netaiklius šūvius ir galutinėje įskaitoje užėmė gretimas 72 ir 73 vietas.  Mikelkevičiaus laikas 26 min. 01,5 sek., o M.Girkaus – 26 min. 05,2 sek. Čempionu tapo norvegas J.Bo – 21 min. 18,5 sek.(2 netaiklūs šūviai).

Merginų lenktynes gan sėkmingai pradėjo mūsiškė Marija Kaznačenko, pirmą kartą užsukusi į šaudyklą  ji pataikė visus penkis kartus. Deja, antrasis apsilankymas šaudykloje nebuvo toks sėkmingas – trys klaidos ir 38 vieta – 23 min. 04 sek. Antroji mūsų komandos narė Olga Derendiajeva pralenkė 7 varžoves ir liko 71 vietoje – 27 min.31,4 sek.

Čempione tapusi ir antrąją vietą laimėjusi vokietės Laura Dalhmeier ir Julija Bartolmaes šaudė be klaidų. Geriausią laiką pasiekusi Laura – 19 min. 00,4 sek. savo komandos draugę pralenkė 26 sek.

Merginų slalomo varžybose dalyvavo 74 kalnų slidininkės. Abu važiavimus sėkmingai baigė 58 sportininkės. Tarp jų buvo ir Marcelė Kuliešiūtė. Jos abiejų važiavimų laikų suma – 1 min. 55,40 sek. Čempione tapo švedė Š.Saefvenberg – 1 min. 24,89 sek. Tarp nebaigusiųjų – ir antroji mūsų sportininkė Ieva Januškevičiūtė, kuri padarė klaidą pirmane nusileidime. Kaip sakė treneris Miroslovas Urbonavičius, „tikėjomės geresnių rezultatų..."  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius