Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 18

Europos taurę ir bilietą į Eurolygą iškovojo Kazanės „Uniks“, naudingiausias – buvęs žalgirietis Marko Popovičius

Marko Popovičius sužaidė puikias rungtynes, o kroato atstovaujamas Kazanės „Uniks“ klubas sekmadienį triumfavo Europos taurės turnyre. Rusijos komanda po fantastiškai sužaisto pirmojo kėlinio rezultatu 92:77 (32:16, 19:20, 20:26, 21:15) įveikė Sevilijos „Cajasol“ krepšininkus su Mindaugu Katelynu.
Rungtynių akimirka
Komandos draugai sveikina Marko Popovičių. / „Scanpix“ nuotr.

Puikiu žaidimu gynyboje rungtynes pradėjusi „Uniks“ komanda pirmoji šovė į priekį ir po Maciejaus Lampės dvitaškio sužaidus keturias minutes jau įgijo dviženklę persvarą – 14:4. Atitrūkęs į priekį Rusijos klubas nemažino apsukų ir M.Popovičius tolimu metimu padidino Kazanės krepšininkų pranašumą iki keturiolikos taškų – 22:8. Iki kėlinio pabaigos Sevilijos krepšininkų deficitas tik dar labiau padidėjo – 16:32.

Niekas nesikeitė ir antrajame kėlinyje. Nors „Cajasol“ krepšininkams pavyko stabilizuoti atsilikimą, priartėti prie nutolusių Kazanės krepšininkų taip ir nepavyko. Įpusėjus antrajam ketvirčiui po Terrello Lyday'aus baudos metimo komandas jau skyrė aštuoniolika taškų (38:20). Nors laimėję nedidelę atkarpą Sevilijos krepšininkai šiek tiek sumažino deficitą (30:42), „Uniks“ ekipa čia pat atsakė spurtu 7:0 ir vėl nutolo – 49:30. Po dviejų kėlinių Kazanės krepšininkai ir toliau įtikinamai pirmavo – 51:36.

Trečiąjį ketvirtį atkarpa 12:4 pradėję „Cajasol“ krepšininkai sugebėjo gerokai priartėti (48:55), tačiau Hasano Rizvičiaus ir M.Popovičiaus metimai sugrąžino Kazanės krepšininkams dviženklę persvarą – 59:48. Panašią persvarą „Uniks“ komanda išlaikė iki pat ketvirčio pabaigos ir prieš lemiamą kėlinį buvo priekyje – 71:62.

Visas rungtynes iniciatyvą savo rankose laikę „Uniks“ krepšininkai iniciatyvos iš savo rankų neišleido ir paskutiniame ketvirtyje. Sužaidus keturias minutes komandas skyrė keturiolika taškų (80:66), o per likusį laiką skirtumas tik dar labiau išaugo.

Naudingiausiu finalo ketverto žaidėju pripažintas buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas M.Popovičius, kuris finale pelnė 18 taškų, atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir surinko 29 naudingumo balus. Pusfinalyje kroatas įmetė 14 taškų.

17 minučių aikštelėje praleidęs M.Katelynas pelnė 9 (dvitaškiai 2/3, tritaškiai 1/2, baudos 2/2) taškus, atkovojo 2 kamuolius, kartą suklydo, išprovokavo 3 varžovų pražangas bei 5 kartus pažeidė taisykles.

„Uniks“: M.Lampe 26 (dvitaškiai 12/16, 11 atk.kam.), K.McCarthy ir M.Popovičius (11 rez. perd., 29 naud. bal.) – po 18, T.Lyday'us 15.

„Cajasol“: L.Bullockas ir T.Urtasunas – po 15, T.Kirksay ir J.Triguero (9 atk. kam.) – po 10, M.Katelynas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius