-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 02

Lino Kleizos šou liudininku tapęs Darjušas Lavrinovičius: „Jis labai naudingas rinktinei“

Lietuvos krepšinio rinktinės ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubo vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius po sunkios traumos grįžo į aikštę ir galėjo lengviau atsikvėpti. Fiziškai aukštaūgis jautėsi netgi geriau nei tikėjosi. Rungtynės Italijos čempionate lietuviui buvo išskirtinės ir dar dėl vienos priežasties – jis tapo fantastiško Lino Kleizos pasirodymo liudininku. Tai D.Lavrinovičių ir džiugino, ir pykdė.
Linas Kleiza sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes
Linas Kleiza sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes / „Scanpix“ nuotr.
VIDEO: Lino Kleizos fatastiškas pasirodymas

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Po ilgos pertraukos aukščiausio krepšinio lygio skonį vėl pajutęs Darjušas Lavrinovičius neslėpė: „Jaučiausi labai keistai, tarsi tai būtų pirmas kartas. Bet nuotaikos tikrai geros, po varžybų fiziškai jaučiausi neblogai. Žiūrėsime, kaip čia bus toliau.“ 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Darjušas Lavrinovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Darjušas Lavrinovičius

Emilijos Redžo komandai D.Lavrinovičius įmetė 2 taškus. 34 metų krepšininkas žaidė pirmą kartą nuo rugsėjo mėnesio, kai su Lietuvos rinktine užėmė ketvirtą vietą pasaulio čempionate.

Sezono pradžioje Lietuvos rinktinės aukštaūgis gydėsi rankos traumą, vėliau penkiems mėnesiams iš krepšinio D.Lavrinovičius pasitraukė po nugaros operacijos. Dabar krepšininkas prisipažįsta pajutęs naują adrenalino ir motyvacijos dozę – jis nori pats sau įrodyti, kad vėl gali žaisti aukščiausiame lygyje. 

Sekmadienį kartu su Rimantu Kaukėnu ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubu D.Lavrinovičius išvyko į Milaną ir sausakimšoje arenoje rungtyniavo su L.Kleizos atstovaujamu „Emporio Armani“ klubu. „Tvyrojo beprotiška atmosfera, žaisti prieš tokią komandą buvo tikrai sunku“, – 15min.lt sakė D.Lavrinovičius. 

Svečiai pralaimėjo susitikimą 68:118.

Apsiginti prieš šeimininkus buvo sunku ir dar dėl vienos priežasties. Bombonešiu po šio mačo Italijos žiniasklaidos pakrikštytas L.Kleiza žaidė taip, kad varžovai nepajėgė jo sustabdyti. Lietuvis ne tik pagerino savo rezultatyvumo rekordą Italijoje, bet ir tapo pirmuoju Italijos čempionato žaidėju, kuris po beveik trisdešimties metų pertraukos pelnė 30 taškų per mažiau nei 20-mt aikštėje praleistų minučių. Į krepšį skriejo net aštuoni taiklūs tritaškiai, todėl tai pykdė varžovus. Tarp jų ir D.Lavrinovičių.

„Manęs toks Lino žaidimas nenustebino. Jis praktiškai neprametė nei vieno metimo. Mane stebino tik tai, kad mes davėme jam tiek daug laisvų metimų išmesti. Čia mūsų klaida, kad leidome tiek taškų primesti per tokį trumpą laiką“, – teigė jis.

Dėl vangaus žaidimo ir prastos gynybos daug kritikos sulaukęs L.Kleiza įrodė, kad vis dar gali būti nesustabdomas aikštėje, o jo žaidimui pagyrų negailėjo Italijos žiniasklaida. 

Linas žaidė taip, kaip jis gali žaisti. Žaidė savo krepšinį ir žaidė labai užtikrintai. 

„Žiniasklaida čia buvo juo nusivylusi ir tikėjosi iš jo daugiau, bet Linas gi negali paaiškinti priežasčių, o žiniasklaida nesupranta daugelio vidinių dalykų. Vakar jis sužaidė ir visi nustebo, bet jis juk puikus krepšininkas, buvo ir yra toks“, – mintimis dalijosi D.Lavrinovičius.

Jo manymu, L.Kleizai atsiskleisti buvo sunku dėl įvairių priežasčių, bet svarbiausia jų – trenerio ir komandos draugų pagalba.

„Vakar Linas žaidė taip, kaip jis gali žaisti. Žaidė savo krepšinį ir žaidė labai užtikrintai. Komandos draugai jo ieškojo ir jį išnaudojo. Sezono pradžioje vis tiek, žinote, reikia laiko, susižaidimo, reikia pajusti komandos draugus. O tokiose komandose, kaip Milano – daugybė gerų žaidėjų ir kartais tikrai nebūna lengva pritapti. Ir mano nuomone, per du mėnesius Linas juk netapo blogesniu krepšininku, paprasčiausiai nebuvo jam galimybių atsiskleisti“, – pasakojo pirmą karjeros sezoną Italijoje praleidžiantis Kšyštofo brolis.

Aukštaūgis net neabejoja, kad praėjusią vasarą rinktinei neatstovavęs L.Kleiza Europos čempionate galėtų būti labai naudingu nacionalinei komandai. 

„Be abejo, Linas naudingas Lietuvos krepšinio rinktinei. Apie tai net nereikėtų diskutuoti. Net jeigu vakar jis ir nebūtų sužaidęs tokio fantastiško mačo, jis vis tiek būtų labai reikalingas rinktinei. Visi žino jo galimybes. Ne visada klube gali atsiskleisti ir atrasti save. Tavęs gali neišnaudoti treneris, gali neišnaudoti komandos draugai, o Lietuvos rinktinėje mes visi jį žinome“, – tikino D.Lavrinovičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius