-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 03

FIBA atstovai patvirtino – 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato finalas vyks Kaune

Savaitgalį Lietuvoje viešėję, nuveiktus darbus tikrinę ir Europos vaikinų iki 18 metų krepšinio čempionato finalą Vilniuje stebėję „FIBA Europe“ prezidentas Olafuras Rafnssonas ir generalinis sekretorius Naras Zanolinas patvirtino, kad 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato finalas vyks Kaune, rašo fiba.com.
Vizitas arenoje
„Žalgirio“ arena turi būti baigta iki kitų metų vasario. / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Lietuva – mažiausia šalis, kuriai kada nors teko organizuoti Europos vyrų krepšinio čempionatą, tačiau čia krepšinis nepaprastai mėgstamas. Tuo jau įsitikinome“, – kalbėjo O.Rafnssonas. Apžiūrėjęs visus miestus, kuriuose turėtų vykti turnyro grupės rungtynės, „FIBA Europe“ prezidentas tikino, kad viskas juda pagal planą.

„Panevėžys ir Šiauliai su puikiomis arenomis pritaikys turimus viešbučius ir galės priimti visas ten žaidžiančias komandas. Klaipėdoje arenos darbai turėtų būti baigti kitų metų vasarį. Alytuje taip pat yra problemų dėl viešbučių, tačiau esu tikras, kad visos jos bus išspręstos laiku. Arena ten bus parengta iki šių metų spalio pabaigos“, – pasakojo „FIBA Europe“ generalinis sekretorius N.Zanolinas.

Anot jo, Vilniuje vyks pirmojo ir antrojo etapo kovos, o Europos čempionato finalas bus žaidžiamas Kaune, naujojoje 15 tūkst. vietų arenoje. „Tai nėra sprendimas prieš Vilnių, – tikino N.Zanolinas. – „Siemens“ arena – puiki, bet čia telpa tik 11 tūkst. sirgalių. Yra reikalavimas, kad finalas vyktų mažiausiai 15 tūkst. vietų arenoje.“

Tiesa, „Žalgirio“ arena dar statoma, todėl finalas Kaune vyks tik tuo atveju, jei statybininkai darbus baigs iki vasario mėnesio.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas tvirtino laukęs tokio „FIBA Europe“ sprendimo. Anot jo, tai didelis Kauno įvertinimas, pripažinimas ir atsakomybė. „Dabar stengsimės padaryti viską, kad arena būtų pastatyta laiku, o joje sirgaliai sukurtų tokią atmosferą, kuri tvyrojo Kauno halėje per 1939 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą ir Vilniuje per ką tik pasibaigusias Europos vaikinų iki 18 metų pirmenybes“, – sakė Kauno meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius