-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 20

„FIBA Europe“ Ukrainos klausimą dėl „Eurobasket 2015“ atidės iki rudens?

Europos vyrų krepšinio čempionato 2015 metais Ukrainoje organizacinio komiteto direktorius Markijanas Lubkivskis trečiadienį po pietų oficialiai tikino, kad šalis dėl Rusijos agresijos ir dėl Krymo okupacijos bei žemių aneksijos atsisako rengti „Eurobasket 2015“. Tačiau šią žinią suskubo neigti Ukrainos krepšinio federacijos atstovai, o „FIBA Europe“ organizacijos užkulisius žinantys žurnalistai teigė, kad Europos krepšinio valdžia kol kas neskubės priimti sprendimų ir palauks iki rudens.
Eurobasket 2015 pristatymas - čempionato emnblema
Eurobasket 2015 pristatymas - čempionato emnblema / Modesto Krukausko nuotr.

Nuskambėjus pirmosioms žinioms, kad Ukraina atsisako rengti 2015 metų Europos krepšinio čempionatą, daugelio krepšinio sirgalių akys nukrypo į tas šalis, kurios galėtų ir norėtų organizuoti „Eurobasket 2015“ – Prancūziją, Čekiją ir Lenkiją, Serbiją bei Baltijos šalis: Lietuvą, Latviją, Estiją ir Suomiją.

Buvo manoma, kad kovo 22 dieną „FIBA Europe“ vykdomasis komitetas savo posėdyje Miunchene privalės pranešti, kas galėtų surengti probleminį turnyrą.

Ukrainos krepšinio federacija ir „FIBA Europe“ niekada neaptarinėjo ir neaptarinėja galimybių perkelti „Eurobasket 2015“ iš vienos valstybės į kitą.

Tačiau portalo Eurohoops.net žurnalistai teigia, kad „FIBA Europe“ kol kas neketina keisti „Eurobasket 2015“ organizatoriaus. Kalbama, kad ši organizacija stebės įvykius Ukrainoje ir tik rudenį, kai „FIBA Europe“ atstovai atvyks tikrinti ukrainiečių pasirengimą turnyrui, nutars, ar atimti iš iš šios šalies teisę organizuoti „Eurobasket 2015“.

Tai patvirtino ir „FIBA Europe“ internetiniame puslapyje išplatintas pareiškimas: „Ukrainos krepšinio federacija ir „FIBA Europe“ niekada neaptarinėjo ir neaptarinėja galimybių perkelti „Eurobasket 2015“ iš vienos valstybės į kitą. Žinios, kad Ukraina atsisako rengti turnyrą yra tik pono M.Lubkivskio asmeninė nuomonė“.

Kitą vertus, Europos krepšinio žurnalistai dalinasi ir dar vienu galimu 2015-ųjų Europos krepšinio čempionato įvykių scenarijumi: jei vis dėlto Ukraina bus priversta atsisakyti „Eurobasket 2015“, o kitos pretendentės dėl griežtų FIBA sąlygų nenorės perimti varžybų, kitų metų Europos krepšinio čempionatą galėtų rengti šių metų vyrų ir moterų pasaulio čempionatų organizatorės – Ispanija arba Turkija.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius