Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 01

Filmas apie Prancūzijos gatvės krepšinį: profesionalo kelias prasideda ant asfalto

Vieniems krepšinis tai tik žaidimas, kitiems tai gyvenimas. Vieni turi progą nuo vaikystės žaisti sporto mokyklose, puikiose sporto salėse, o kiti krepšinį žaidžia gatvėje. Prancūzijos krepšiniui ypač didelę įtaką turėjo gatvės krepšinis, kuris buvo proga atsiskleisti daugeliui krepšininkų.
Ištrauka iš filmo
Ištrauka iš filmo / Vimeo.com stopkadras

Kaip sako Steve'as Lobelas, labiausiai žinomas kaip „Slam Nation“ narys, gatvės krepšinis Paryžiuje savo piką pasiekė devyniasdešimtaisiais.

„Tais laikais, paskutiniajame XX a. dešimtmetyje, Paryžiaus aikštės buvo pilnos žaidėjų. Jos visuomet būdavo sausakimšos. Nuo antros valandos dienos iki pat nakties. Kokios 8 komandos laukė savo eilės žaisti ir žinojai, kad, jei pralaimėsi, galėsi iškart eiti namo“, – tvirtino S.Lobelas.

Pasak jo, stimulu žaisti tuo metu tapo Michaelo Jordano žaidimas NBA lygoje.

„Tuomet mes su vaikinais per televiziją žiūrėdavome Michaelą Jordaną. Po to sakėme tarsi „pabandykime žaisti krepšinį ir padaryti tą patį, ką padarė jis“.

Paskutiniajame XX a. dešimtmetyje Paryžiaus aikštės buvo pilnos žaidėjų. Jos visuomet būdavo sausakimšos. Nuo antros valandos dienos iki pat nakties

S.Lobelas taip pat pridūrė, kad niekas tuo metu net nemąstė apie žaidimą profesionaliame klube, o tiesiog mėgavosi krepšiniu. „Mes net nežinojome, ką reiškia žaidimas klube“, – pridūrė jis.

Praeityje Prancūzijos nacionalinei krepšinio rinktinei atstovavęs ir su ja iškovojęs sidabro medalį Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse Makanas Dioumassi teigė, kad ir jo krepšininko kelias prasidėjo gatvėje.

„Aš profesionaliai krepšinį žaidžiau daugelyje Europos šalių, o žaisti pradėjau prieš kokius 15 metų štai čia, ant asfalto“, – prisiminė prancūzas.

Trisdešimtmetis aktorius Olivieras Barthelemy, pasakodamas apie gatvės krepšinį savo gimtojoje vietoje, išskyrė tai, kad kiekvienas turėjo kovoti dėl vietos aikštėje ir nusipelnyti pagarbos.

„Tai buvo aukštas lygis, nes niekas nenorėjo palikti aikštės, tau reikėjo daug pastangų, kad išliktum joje. Tu turėjai nusipelnyti pagarbos, būdamas smarkus, šiurkštus, stiprus ir karingas. Tai ir yra gatvės krepšinio apibūdinimas“, – sakė O.Barthelemy.

Filme apie Prancūzijos gatvės krepšinį taip pat išgirsite tokius žaidėjus kaip Prancūzijos nacionalinės rinktinės ir Šarlotės „Bobcats“ puolėjas Borisas Diaw, Prancūzjos dvidešimtmečių (U-20) rinktinės lyderis devyniolikmetis Evanas Fournier ar Malio moterų nacionalinės rinktinės krepšininkė Diana Gandeg.

VIDEO: 10 Paris B'ball stories

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius