Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 21

Filosofiškos Lino Kleizos mintys – nuo žmonijos problemų iki pasaulio pabaigos

Pasaulyje išaušo gruodžio 21-oji, svarbi diena tikintiems pasaulio pabaiga. Linas Kleiza penktadienio su baime nelaukė, o apie pasaulio pabaigą niekada rimtai nesusimąstė.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / L.Paulauskaitės nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

„Manau, kad šiuo metu pasaulyje vyksta kur kas rimtesnių dalykų, dėl kurių žmonija turėtų nerimauti“, – mano NBA rungtyniaujantis krepšininkas L.Kleiza. 

Žiniasklaidos ir Holivudo sukurta pasaulio pabaigos pasaka Toronte gyvenančiam sportininkui nesukėlė ypatingų jausmų. Kur kas daugiau susimąstyti jį verčia ekonominės, politinės ir socialinės problemos. 

„Vyksta labai svarbūs politiniai, ekonominiai procesai, kurie sprendžia Europos, Amerikos likimą. Visa tai yra svarbiau už pasaulio pabaigą. Kai bus pasaulio pabaiga, nieko pakeisti negalėsime, o dabar žmonės turi galimybę keisti pasaulį“, – tikino L.Kleiza. 

„Matote, kur ritasi mūsų pasaulis? Amerikoje šaudoma į vaikus... Žmonija turi didelių problemų, žemėje kasdien įvyksta tūkstančiai tragedijų“, – kalbėjo krepšininkas. 

Su 15min.lt skaitytojais L.Kleiza pasidalijo savo nuomone įvairiomis temomis – ne tik apie krepšinį. 

Linos Paulauskaitės nuotr./Linas Kleiza
Linos Paulauskaitės nuotr./Linas Kleiza

Žodis „komanda“ NBA. Komanda visur yra komanda, tik skiriasi žaidimo stiliai ir jiems atstovaujantys žaidėjai. Tiesiog NBA stilius yra kitoks. Gal taip atrodo, kad komanda šioje lygoje nėra išryškinta ir čia vyrauja individualus krepšinis. Tame yra dalis tiesos. Bet kuriuo atveju geriausios NBA ekipos gali pasigirti esančios tikros komandos – jos laimi komandinės dvasios ir komandinio žaidimo dėka. 

Sveikata: Tempas NBA yra labai didelis, o aš po vasaros dar neatsigavau. Pasitaikė keletas traumų. Dabar stengiuosi kuo daugiau laiko skirti savo sveikatai. Neužtenka tik klubo medikų pagalbos, tenka pasirūpinti ir individualiai. Visos vasaros, ilgi sezonai, rungtynės už Lietuvą atsiliepia, o mano kūnas jau nėra toks, koks jaunystėje. 

Lietuviai: Pažįstu nemažai lietuvių, bet laiko skirti bendravimui beveik neturiu. Ar manęs prašo bilietų? Ne, negaliu pasakyti, kad pažįstu tuos žmones taip artimai, jog sulaukčiau panašių prašymų.

Lino Kleizos ložė: „Raptors“ komanda vykdo specialią bilietų programą, todėl kiekvienose rungtynėse viena iš ložių būna pavadinama krepšininko vardu ir skiriama vaikams. Mes, žaidėjai, mokame už tai pinigus, bet tai – labdaros dalis. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę vaikai rinkosi į mano vardu pavadintą ložę. Su labdara dirbu daugybę metų ir to negalėčiau atsisakyti. Man tai rūpėjo, rūpi ir visada rūpės.

Torontas: Torontas – didelis miestas. Man jis patinka, prie jo pripratau. Kiekvienas miesto žavesį supranta skirtingai. Toronte yra labai daug pasirinkimo galimybių – nuo restoranų iki prekybos centrų. Čia daug kultūrų, daug skirtingų žmonių, nors viskas tikrai labai brangu. 

Galimybės: Kanada apskritai labai stipri šalis, kuri puikiai tvarkosi. Čia krizė nėra juntama. Taip, galbūt aš to nejaučiu asmeniškai ir todėl neturiu teisės spręsti už kitus, bet mano manymu, Kanadoje finansinius sunkumus žmonės jaučia mažiau nei daugelyje pasaulio šalių. 

Savo akimis matau, kaip kyla pastatai, kokios didelės yra kainos, kokia stipri yra ekonomika. Kanada protingai susitvarkiusi. Žinoma, mokesčiai yra labai dideli, bet žmonėms leidžiama užsidirbti. Kai tu dirbi, nors ir patį paprasčiausią darbą, Kanadoje tu gali užsidirbti ir sau daug ką leisti. Taip žymiai lengviau, nei arti ir nematyti dienos šviesos, o galų gale nieko neturėti bei kasdien rūpintis kaip išlaikyti savo šeimą. Galimybių čia tikrai yra daugiau. 

Pasaulio pabaiga: Neturėjo pasaulio pabaiga būti gruodžio 12 dieną? Man jokių jausmų tai nesukelia, žmonės apie daug ką kalba ir daug kuo tiki. Kas jau bus, tas (šypsosi). Negaliu pasakyti, kad kada nors apie tai rimtai susimąsčiau. Gal todėl, kad tokių dalykų negali kontroliuoti. Tokiu atveju, visų lauks vienodas likimas. Kam dėl to sukti galvą? Žinoma, yra žmonių, kurie tam netgi ruošiasi, perkasi atsargas. Kai kada žmonėms reikia kažkuo tikėti ir su tokiu keistu tikėjimu gyventi.

Žmonijos rūpesčiai: Manau, kad šiuo metu pasaulyje vyksta kur kas rimtesnių dalykų, dėl kurių žmonija turėtų nerimauti. Vyksta labai svarbūs politiniai, ekonominiai procesai, kurie sprendžia Europos, Amerikos likimą. Visa tai yra svarbiau už pasaulio pabaigą. Kai bus pasaulio pabaiga, nieko pakeisti negalėsime, o dabar žmonės turi galimybę keisti pasaulį.

Matote, kur ritasi mūsų pasaulis? Amerikoje šaudoma į vaikus... Žmonija turi didelių problemų, žemėje kasdien įvyksta tūkstančiai tragedijų. Kiekvienas turi padaryti bent po mažą darbelį, kad pasaulis taptų gražesnis. 

Šventes sutiks Niujorke

Iki didžiausių metų švenčių Toronto klubui beliko sužaisti vieną mačą. Penktadienio vakarą dviejų lietuvių komanda namuose susitiks su „Orlando Magic“ krepšininkais, o tuomet lauks pertrauka ir poilsis – iki gruodžio 26-osios.

 Vienas geriausių šalies krepšininkų pasakojo, kad jau pasipuošė eglę, tačiau tą padarė tik iš antro karto: „Pirkome vieną, bet nelabai kokią, todėl teko pirkti antrą, bet dabar labai graži eglė stovi mūsų namuose.“

Šv.Kalėdas L.Kleiza sutiks Niujorke su savo šeima ir artimaisiais. Antrąją Kalėdų dieną kartu su komanda lietuvis išvyks į San Antonijų, kur „Raptors“ susitiks su „Spurs“ klubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius