Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 06

„Formulės-1“ žvaigždė Robertas Kubica sunkiai sužeistas avarijoje (nuotraukos, video, papildyta 00.13 val.)

„Formulės-1“ žvaigždė Robertas Kubica patyrė avariją dalyvaudamas ralyje Italijoje ir sraigtasparniu buvo nuskraidintas į ligoninę. Pranešama, kad „Renault“ komandos piloto gyvybei pavojus negresia, tačiau patirti sužalojimai yra sunkūs.
Robertas Kubica praįjusių metų „Formulės-1“ čempionate užėmė 8 vietą.
Robertas Kubica praėjusių metų „Formulės-1“ čempionate užėmė 8 vietą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot pasaulio žiniasklaidos, 26 metų lenkui lūžo rankos ir kojos kaulai. Tikslūs R.Kubicos patirti sužeidimai paaiškės po išsamios medikų apžiūros.

Avarijos priežastys kol kas nėra žinomos, tačiau pranešama, kad R.Kubicos vairuojamas „Škoda Fabia“ didžiuliu greičiu rėžėsi į bažnyčios sieną. Kartu važiavęs šturmanas nenukentėjo.

R.Kubicos patirtą avariją patvirtino ir jo atstovaujama „Formulės-1“ komanda „Renault“.

Verta paminėti, kad R.Kubica buvo patekęs į sunkią automobilio avariją ir 2003-iaisiais. Tuomet keleivio vietoje sėdėjęs lenkas patyrė sunkią rankos traumą, o rankos kaulai buvo sutvirtinti titano varžtais.

Baiminamasi, kad R.Kubica bus priverstas praleisti mažiausiai šių metų „Formulės-1“ sezono pradžią. Priminsime, kad pirmasis etapas vyks kovo 13 dieną Bahreine.

Papildyta 15.55 val. Lenkijos žiniasklaida skelbia, kad R.Kubicai jau atliekama rankos operacija. Kaip blogiausias scenarijus minima net rankos amputacija.

R.Kubica po avarijos:

Papildyta 16.06 val. R.Kubicos vairuotas „Škoda Fabia S2000“ po avarijos:

Papildyta 16.57 val. R.Kubica patyrė daugybę dešinės rankos ir plaštakos bei dešinės kojos kaulų lūžių. Jam atliekama operacija. Pavojus gyvybei negresia.

Papildyta 18.58 val. R.Kubicos ranka vis dar operuojama. Chirurgai siekia atkurti jos funkcijas, o apie amputaciją nebegalvojama.

Rašoma, kad R.Kubica daugiau nei valandą po avarijos buvo užspaustas automobilyje. Jį išlaisvino tik specialią įrangą į įvykio vietą atsigabenę gelbėtojai.

Papildyta 00.13 val. R.Kubica buvo operuojamas net 7 valandas. Ilgiausiai chirurgai užtruko prie piloto dešinės plaštakos. Iš pradžių buvo atkurta kraujotaka, tuomet kaulų struktūra ir galiausiai  – raumenis valdančių nervų sistema.

Ar operacija pavyko ir ar R.Kubica galės valdyti dešinę plaštaką, chirurgų teigimu, paaiškės tik po savaitės. Tuo tarpu atgauti visas plaštakos funkcijas pilotui gali prireikti net metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius