Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Gal Lietuva užmiršo? Juk Vladimiras Romanovas legendinio „Žalgirio“ narys...

Spalio 28-ąją dieną į Kauną žaisti VTB Jungtinės lygos rungtynių atvyksta Maskvos CSKA klubas, prieš šį mačą suplanuotos krepšinio legendų rungtynės.
Vladimiro Romavono treniruotė
Vladimiro Romavono treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žiūrovai su „žaliai-baltais" marškinėliais galės išvysti legendinio praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio „Žalgirio“ narius – Arvydą Sabonį, Sergejų Jovaišą, Vitoldą Masalskį, Darių Laskį, Algirdą Linkevičių ir... Vladimirą Romanovą.

Galvojate, kad kažkas ne taip? Gal kas ir galėjo primiršti savo ilgomis rankomis kamuolius perimančio S.Jovaišos žaidimą, iš toli varžovus savo metimais žudžiusį V.Masalskį ar po krepšiais besistumdančius A.Linkevičių ar D.Laskį.

Galiausiai, jau yra ir tokių jaunųjų Lietuvos krepšinio sirgalių, kurie niekada nematė A.Sabonio vilkint auksinio „Žalgirio“ marškinėlius.

Bet visa Lietuva puikiai žino, jog po CSKA krepšiais nardė, rezultatyvius perdavimus A.Saboniui atliko ir SSRS čempionų titulą iš sovietų karinės mašinos – CSKA ekipos „nagais plėšė“ bei tris kartus nugalėtojų taurę virš galvos kėlė ir pergalės šampaną gėrė V.Romanovas. Juokingos mintys? Galbūt, bet tik tiems, kurie nė karto negirdėjo apie SSRS krepšinio čempionato 19851987 metų „aukso karštligę“, jos dalyvius ir herojus....

Legendinius CSKA ir „Žalgirio“ laikus primenanti dvikova – tikrai gražus renginys, kuris turėtų kelti nemažą tuos laikus menančių krepšinio sirgalių susidomėjimą. Tačiau tarp žalgiriečių išvydus V.Romanovo pavardę, ne vienam turėtų nusvirti rankos.

2009 m. įsigijęs didžiąją dalį Kauno „Žalgirio“ akcijų verslininkas išgelbėjo legendinę komandą nuo žlugimo, tačiau, kaip matome, tuo pačiu nusipirko ir klubo istoriją. Krepšinio niekada gyvenime profesionaliai nežaidęs bankininkas su „Žalgirio“ veteranais dalyvavo pasaulio čempionate ir pasidabino aukso medaliu. Užtenka finansuoti žalgiriečių kelionę į Braziliją ir tu jau legendinės komandos narys.

Kaip rašo žalgiris.lt interneto svetainė, „Žalgirio“ gretose krepšinio gerbėjai vėl galės išvysti A.Sabonio žaidimą. Dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas pirmą kartą nuo 2004 m. apsivilks Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. Aikštelėje Sabui talkins S.Jovaiša, V.Masalskis, Algirdas Linkevičius, Mindaugas Arlauskas, Virginijus Jankauskas, Arvydas Venclovas, Darius Laskys, Vladimiras Romanovas ir kiti. Žalgiriečių treneriais, kaip ir auksiniais laikais, bus Vladas Garastas ir Henrikas Giedraitis.

CSKA ekipoje rungtyniaus Sergėjus Tarakanovas, Anatolijus Myškinas, Heino Endenas, Aleksandras Meleškinas, Viktoras Berežnojus, Igoris Kudelinas, Valerijus Tkačenka. Pastarasis dėl sveikatos problemų aikštėje turėtų pasirodyti tik simboliškai. Pranešama, kad tariamasi ir su Valerijumi Tichonenka, o Rusijos klubą treniruos latvis Igoris Migliniekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius