-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 03

Garastas: turime ko pasimokyti iš ispanų

Lietuvos ir Ispanijos krepšinio federacijų vadovai iš karto po rytinės ispanų treniruotės ketvirtadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Lietuvos krepšinio galva Vladas Garastas pabrėžė, kad lietuviai turi ko pasimokyti iš ispanų.
Ispanijos ir Lietuvos krepšinio federacijų vadovai sutartį patvirtino parašais ir rankų paspaudimu.
Ispanijos ir Lietuvos krepšinio federacijų vadovai sutartį patvirtino parašais ir rankų paspaudimu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos ir Ispanijos krepšinis visuomet draugavo. Džiugu, kad pernai Pekino olimpiadoje nutarėme šią draugystę sutvirtinti sutartimi“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas V.Garastas.

Kad ir kokia bus mūsų rinktinė, ji turi ko pasimokyti iš ispanų, – sakė V.Garastas.

Anot jo, dabartinis ispanų krepšinis ir lyga yra stipriausi Europoje. „Jų rinktinė taip pat yra stipriausia. Ten yra ir greitis, ir aštrios atakos, ir puikūs metimai. Viskas gerai atliekama. Kad ir kokia bus mūsų rinktinė, ji turi ko pasimokyti iš ispanų“, – teigė LKF vadovas.

Kad krepšinis bus toliau vystomas abiejose šalyse, pasidžiaugė Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jose Luisas Saezas. „Mums labai svarbu, kad bendradarbiausime su tokias gilias krepšinio tradicijas turinčia šalimi kaip Lietuva“, – teigė jis.

Anot ispano, numatomos kelios bendradarbiavimo kryptys. Pirmiausia bus auginamas ir populiarinimas krepšinis vykdant įvairias programas, bus keičiamasi vidine informacija ir ugdomi treneriai, o galiausiai ateityje bus organizuojami ne tik vyrų ar moterų, bet įvairių amžiaus grupių bendri turnyrai.

Pasirašydama sutartį su Lietuva, Ispanijos krepšinio federacija žengė pirmą tokį žingsnį už savo šalies ribų. Tikima, kad ispanų patirtis itin pravers organizuojant 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvoje.

„Ko tikimės iš vakarinių rungtynių? Tikriausiai norėtųsi, kad viskas praeitų be traumų ir visi žaidėjai sveiki pasiektų Europos čempionatą“, – sakė V.Garastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius