Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 27

Garasto kalbose – rasizmo apraiškos

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas duodamas interviu „Kauno dienai“ kelis kartus paminėjo, kad Kauno „Žalgiris“ neugdo krepšininkų, nors viešai nuolat džiaugiasi Lietuvos jaunimo rinktinių pergalėmis.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Alfredo Pliadžio nuotr.

V.Garastas kontraversiškai kalbėjo Lietuvos televizijos laidoje „Versijos“. Jis sakė, kad pinigus klubams reikia skirstyti pagal tai, kiek žaidėjų jie deleguoja į nacionalinę komandą.

Jo teigimu, į Pekiną vykusioje olimpinėje rinktinėje buvo septyni Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir du Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Tačiau oficialiame komandos sąraše trys Vilniaus ir vienas Kauno komandos atstovas.

„Kauno dienos“ paklaustas, ar mano, kad „Žalgiris“ neugdo žaidėjų, V.Garastas sakė: „Neugdo, kas ten ką ugdo, juodašikniai žaidžia. Kur Kalnietis, kur Andriuškevičius? Pasėdi ant suolo, ir nėra. Ką, jūs nesuprantat, kas vyksta? Viskas sukurta aplink tuos užsieniečius. Pernai buvo penki užsieniečiai, kur jie yra? Kiekvienais metais keičia žaidėjus. Jei neturi branduolio iš 5–6 žaidėjų, nieko nebus. Nepripirksit kiekvienais metais žaidėjų. Atvažiuokit čia ir pakalbėsim. Kalbat kažkokias nesąmones. Dėl to „Žalgiris“ ir prieina prie bankroto, kad jį supa tokie žmonės kaip jūs. Jei jums taip viskas blogai atrodo, paremkite kokiu milijonu iš savo algos „Žalgirį“. Atverkite akis ir pažiūrėkite, kas čia dedasi toj padangėj.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius