Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 20

Garsiausias rusų krepšininkas Andrejus Kirilenka traukiasi iš NBA

Žymiausias rusų krepšininkas, NBA „Philadelphia 76ers“ ekipoje žaidžiantis Andrejus Kirilenka labai greitai trauksis iš NBA ir iš sporto. Jis žada baigti krepšininko karjerą. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ parašė CNS žurnalistas Johnas Gonzalezas, tikindamas, kad rusas jau nebenori eiti į aikštę, o Filadelfijos komanda neturi svertų priversti jį tai daryti.
Andrejus Kirilenka
Andrejus Kirilenka / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kaip teigia žurnalistas, 34-erių A.Kirilenka jau informavo klubo vadovus, kad nenori žaisti ir nežada pasirodyti aikštėje. Jis apskritai prakalbo apie karjeros pabaigą.

Buvo sužinota, kad jau sausio 9 dieną klubas neribotam laikui diskvalifikavo A.Kirilenką už tai, kad pastarasis nepasirodė treniruotėje ir klubo bazėje. Pats rusas ekipos atstovams aiškino, kad jam būtina padaryti pertrauką karjeroje, nes jo šeimoje gimė ketvirtasis vaikas ir jis norėtų skirti visą dėmesį jo priežiūrai.

Kalbama, kad „76ers“ per porą ateinančių savaičių gali atsisveikinti su rusu.

A.Kirilenka yra žymiausias Rusijos krepšininkas, karjerą NBA pradėjęs 2001 metais. Dešimt metų jis atstovavo „Utah Jazz“ekipai. Prieš dvejus metus jis perėjo į „Minnesota Timberwolves“ komandą, taip pat vilkėjo „Brooklyn Nets“ klubo marškinėlius.

2004 metais jis žaidė „Visų žvaigždžių savaitgalio“ rungtynėse, triskart buvo renkamas kaip vienas geriausių lygos gynėjų, 2005 metais buvo geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių.

Šį sezoną „Nets“ ekipoje A.Kirilenka per septynis mačus vidutiniškai įmetė po 0,4 taško, atkovojo 1,1 kamuolio. Pastarąjį kartą buvęs Rusijos krepšinio rinktinės kapitonas NBA rungtynes žaidė praėjusių metų lapkričio 13 dieną.

Po to žaidėjas atsisveikino su „Nets“ klubu ir gruodžio 11 dieną pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su „76ers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius