-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 09

Geriausias NBA „nardytojas“ P.J.Hairstonas – žaidė tik 624 minutes, bet suvaidino dukart

Viena didžiausių dabartinio futbolo bėdų – pražangų simuliacija – krepšinyje yra kur kas mažiau pastebima. NBA lygoje šiemet toliau kovota su „nardančiais“ krepšininkais, kurių buvo tiek pat, kiek pernai, tačiau baudų skirta dvigubai mažiau. Labiausiai nevykusiu simuliantu neabejotinai tampa P.J.Hairstonas iš „Charlotte Hornets“, kuris dukart pateko į baudėjų akiratį, nors sužaidė tik 624 minutes.
P.J.Hairstonas
P.J.Hairstonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Krepšinis

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pagal NBA lygos taisykles, pirmą kartą pražangą suvaidinęs žaidėjas tik įspėjamas, o už pakartotinį prasižengimą skiriama piniginė bauda. Ji dažniausiai siekia 5 tūkst. JAV dolerių.

Likus vos savaitei iki reguliaraus sezono pabaigos „Sports Illustrated“ suskaičiavo, kad NBA lygoje kaip ir pernai buvo 27 pražangas simuliavę krepšininkai, tačiau skirta dvigubai mažiau baudų – tik trys.

Krepšininkai, kurie nusižengė antrą kartą ir mokėjo baudą yra lenkas Marcinas Gortatas („Wizards“), C.J.Watsonas („Pacers“) ir P.J.Hairstonas („Hornets“).

VIDEO: P.J.Hairstono simuliacija

Pastarasis per visą sezoną sužaidė vos 624 minutes, tačiau sugebėjo net du kartu suvaidinti taip, kad jį pastebėjo NBA akis.

NBA pražangų simuliacijos statistika
Sezonas Simuliuoti veiksmai Baudos Iš viso baudų Žaidėjai Komandos
2012-13 24 5 25 tūkst. dol. 19 13
2013-14 33 6 30 tūkst. dol. 27 19
2014-15 30 3 15 tūkst. dol. 27 17

Kaip teigia „Sports Illustrated“, NBA programa, kovojanti su pražangų simuliacija dirba ne itin efektyviai.

Pavyzdžiu pateikiamos tokios žvaigždės kaip LeBronas Jamesas, Jamesas Hardenas ir Chrisas Paulas, dažnai vadinami dažniausiais „nardytojais“. Jie šį sezoną nesulaukė jokių įspėjimų.

Iš 28 žaidėjų, dalyvavusių arba išrinktų „Visų žvaigždžių“ rungtynėms, vienintelis Russellas Westbrookas šį sezoną buvo prasižengęs ir gavo įspėjimą už pražangos simuliaciją.

Vis dėlto, pražangų simuliacijos statistikoje neįtrauktos baudos už kitus nesportinius veiksmus.

Buvęs „Utah Jazz“ turkas Enesas Kanteris buvo nubaustas už dantų apsaugos sviedimą į tribūnas, o „Los Angeles Clippers“ snaiperis Mattas Barnesas – už vandens buteliuko nuspyrimą. Abu jie gavo po 25 tūkst. JAV dolerių baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius