Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 02

Geriausio Europos krepšininko rinkimuose nėra nė vieno lietuvio

Geriausiu Europos krepšininku šiemet tikrai netaps lietuvis. „FIBA Europe“ paskelbtame kandidatų sąraše nėra nė vieno krepšininko iš Lietuvos. Lietuvaičiai pretenduoja nugalėti tik jaunimo kategorijose.
„Panathinaikos“ triumfas: Šarūnas Jasikevičius
2008–2009 metų sezone „Panathinaikos“ klubą į pergales visuose įmanomuose turnyruose – Eurolygoje, Graikijos čempionate ir šalies taurėje – atvedęs Šarūnas Jasikevičius rinkimuose nominuotas nebuvo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vilniaus „Perlo“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas įtrauktas tarp geriausių jaunųjų (gimusių 1989 metais ir vėliau) vaikinų krepšininkų.

Dėl geriausiojo vardo jis varžysis su prancūzais Antoine‘u Diotu ir Edwinu Jacksonu, kroatu Bogdanu Bogdanovičiumi, serbais Dejanu Musli ir Milanu Mačvanu, turku Enesu Kanteriu, čeku Janu Vesely, graikais Konstantinu Papanikolaou ir Kosta Koufos, ispanais Ricky Rubio ir Xavieru Rabaseda, vokiečiu Robinu Benzingu, juodkalniečiu Seadu Sehovičiumi ir kroatu Toni Prostranu.

Geriausia jaunąja Europos krepšininke antrus metus iš eilės pretenduoja tapti Atėnų „Athinaikos“ komandai atstovaujanti Gintarė Petronytė, šiuose rinkimuose triumfavusi praėjusiais metais.

Šiemet G.Petronytės konkurentėmis bus ispanės Alba Torrens ir Marta Xargay, turkė Durdane Gumusay, latvės Elina Babkina ir Sabine Niedola, serbės Jelena Milovanovič ir Sonja Petrovič, čekė Katerina Elhotova, švedė Louice Halvarsson, prancūzė Melanie Plust ir ukrainietė Olesia Malasšenko.

Tuo tarpu geriausio Europos krepšininko rinkimuose nominuoti vokietis Dirkas Nowitzkis, slovėnas Erazemas Lorbekas, turkai Ersanas Ilyasova ir Hidayetas Turkoglu, serbai Igoris Rakočevičius, Milošas Teodosičius, Novica Veličkovičius, graikai Ioannis Bourousis ir Vassilis Spanoulis, ispanai Juanas Carlosas Navarro, Rudy Fernandezas ir Pau Gasolis, žydas Lioras Elyahu, lenkas Marcinas Gortatas, juokalnietis Nikola Pekovičius, prancūzas Tony Parkeris.

Tapti geriausia moterimi krepšininke pretenduoja ispanės Amaya Valdemoro, Ana Montanana, baltarusės Anastazija Veremejenko ir Jelena Leučenka, latvė Anete Jekobsene-Zogota, belgė Ann Wauters, vengrė Anna Wajda, prancūzės Celine Dumerc ir Sandrine Gruda, graikė Evanthia Maltsi, čekė Jana Vesela, italė Laura Macchi, rusė Maria Stepanova, žydė Shay Doron ir slovakė Zuzana Zirkova.

2008 metais geriausiu Europos krepšininku buvo išrinktas ispanas Pau Gasolis, o krepšininke – rusė Marija Stepanova. Tuo tarpu jaunojo metų krepšininko prizą laimėjo ispanas Ricky Rubio ir lietuvė G.Petronytė.

Balsuoti už Europos geriausiuosius galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius