-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 28

Gintaras Krapikas prieš akistatą su „Barcelona“: „Reikia pasinaudoti jų netektimis“

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iš Vilniaus oro uosto išskrido į Barseloną. Ten kauniečiai sieks antrosios pergalės Eurolygos „Top 16“ etape. Tiesa, varžovas dovanų nedalys – trečią vietą E grupėje užimanti „Barcelona“ bandys gerinti savo pozicijas. Gintaras Krapikas prieš išvykstant į Ispaniją pabrėžė, kad kauniečiai bandys pasinaudoti šeimininkų netektimis.
Gintaras Krapikas
Kauno „Žalgiris“ išvyko į Barseloną / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgiris“ turėjo pripažinti antrąją vietą E grupėje užimančių Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkų pranašumą. „Žalgiris“ namie nusileido Eurolygos čempionams 66:73.

Prieš tai kauniečiai pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Galatasaray“ ekipoms. Vienintelė iškovota pergalė – prieš Berlyno ALBA komandą.

Mes bandysime pasinaudoti jų stringančiu žaidimu.

Tuo tarpu „Barcelona“ pralaimėjo Berlyno ir Tel Avivo krepšininkams, tačiau palaužė Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipas.

Tiesa, ispanai neseniai neteko Brado Olesono, o Juanas Carlosas Navarro vis dar gydosi traumą. Būtent šiomis varžovų netektimis planuoja pasinaudoti žalgiriečiai.

„Ilgesnį laiką nerungtyniauja Juanas Carlosas Navarro, o iškritus ir Bradui Olesonui „Barcelona“ susiduria su sunkumais. Jie greitai ir rezultatyviai žaidė, todėl jų netektis yra sunkiai kompensuojama. Mes bandysime pasinaudoti jų stringančiu žaidimu“, – apie varžovų netektis kalbėjo G.Krapikas.

– Ar galima sakyti, kad tai vienas iš nedaugelio atvejų, kai „Žalgiris“ neturi priekinės linijos pranašumo, nes „Barcelona“ aukštaūgiai yra tikrai galingi?

– Taip, jeigu pažiūrėtume į jų priekinės linijos žaidėjus, tai jie tikrai yra aukšti. Šiuo atveju ūgio pranašumo neturėsime, tačiau mūsų „centrai“ geriau žaidžia nugara į krepšį. Aukštiems Barselonos ekipos vyrams šiek tiek trūksta fizinės jėgos ir mes bandysime rasti savų pranašumų.

– Ar galima sakyti, kad Barselonos ekipa yra duobėje? Jie pralaimėjo ir Ispanijos lygoje.

– Sezonui įsibėgėjus, stringa ir geriausios Turkijos ir Graikijos ekipos. Vietiniame fronte jos sunkiai kaunasi ir netgi pralaimi. Ne išimtis ir „Barcelona“ ar Madrido „Real“, kurie sunkiai kovėsi su vidutiniais priešininkais. Tačiau dėl to jie bus tik piktesni.

– Kokia galėtų būti pergalės formulė?

– „Barcelona“ žaidžia gerai organizuotą krepšinį, todėl padarius klaidą gynyboje, gali stipriai nubausti. Reikės dėmesingai gintis ir surasti galimybių atakuoti krepšį. 

– Aiškėja situacija grupėje. Koks rezultatas „Žalgiriui“ būtų geras „Top-16“ etape?

– Dar ratas nesibaigė. Po vieno turo, sužaisto vienaip ar kitaip, situacija keičiasi. Išvadas darysime po pirmojo rato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius