Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 11

Greggo Popovichiaus pražangų taktika – pasityčiojimas iš krepšinio?

„San Antonio Spurs“ komanda naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku NBA čempionate iškovojo dešimtąją pergalę iš eilės. Čempionų titulą ginanti ekipa 104:103 palaužė „Houston Rockets“, tačiau „Spurs“ pergalė sukėlė nemažai nepasitenkinimo. Treneris Greggas Popovichius tyčia liepė pražangomis stabdyti Joshą Smithą, kai šis net neturėdavo kamuolio.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Jau ne pirmą kartą tokią taktiką pasirinkęs „Spurs“ treneris sugebėjo iškovoti pergalę. J.Smithas metė net 26 baudų metimus (visus – antroje mačo dalyje), o pataikė vos 12.

„Spurs“ krepšininkai pražangomis stabdyti puolėją pradėjo likus dar daugiau nei 8 minutėms iki mačo pabaigos. Prasižengdavo prieš J.Smithą šiam net neturint kamuolio arba „Rockets“ bandant tiesiog įžaisti kamuolį iš užribio.

Ketvirtajame kėlinyje nuo tada, kai laikrodis iki mačo laiko rodė likus 7 min. 53 sek., aštuonias atakas iš eilės buvo prasižengiama prieš J.Smithą. Per šią atkarpą aukštaūgis pataikė vos 7 metimus iš 16.

26 mesti baudos metimai per antrą mačo dalį – naujas NBA rekordas. 1993 metais Michaelas Jordanas metė 23 baudų metimus.

Tai padėjo sulaikyti „Rockets“ lyderį Jamesą Hardeną, kuris per mačą surinko tik 16 taškų. J.Smithas surinko 20 taškų.

26 mesti baudos metimai per antrą mačo dalį – naujas NBA rekordas. 1993 metais Michaelas Jordanas metė 23 baudų metimus.

G.Popovichius tokią taktiką yra taikęs ir prieš „Los Angeles Clippers“ aukštaūgį DeAndre Jordaną, tai pat prieš Shaquille'a O'Nealą.

Socialiniame tinkle „Twitter“ po mačo užvirė diskusija, ar tai negadina krepšinio.

VIDEO: [HD] San Antonio Spurs vs Houston Rockets | Full Highlights | April 10, 2015 | NBA Season 2014/15

Ne vienas sirgalius ragino tokią taktiką uždrausti, įvedant taisyklę, kad prasižengus prieš žaidėją, kai kamuolys dar yra užribyje, būtų skirta techninė pražanga.

Įdomu, kad G.Popovichius ne visada pripažįsta tyčines pražangas, kai to jo komandai, atrodo, reikia. Jeigu „Spurs“ rungtynių pabaigoje pirmauja 3 taškais, o su kamuoliu būna varžovai, G.Popovichius neliepia savo auklėtiniams stabdyti jų pražanga ir neleisti mesti tritaškio. „Spurs“ treneris yra sakęs, kad taip daroma tik Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius