-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

„Heat“ aistruolį išplūdęs Joakimas Noah nubaustas 50 tūkst. JAV dolerių bauda

Trečiosiose NBA Rytų konferencijos finalo serijos rungtynėse Majamio „Heat“ aistruolį apšaukęs prancūzas Joakimas Noah nubaustas 50 tūkst. JAV dolerių bauda.
Joakimas Noah
Joakimas Noah / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip žinia, Čikagos „Bulls“ aukštaūgis nesusitvardė atsisėdęs ant suolo po keitimo. „Atsiknisk, ped...ste“, – neapsieidamas be seksualines mažumas įžeidžiančios frazės J.Noah šaukė už nugaros sėdėjusiam žiūrovui.

Dar po rungtynių J.Noah atsiprašė už savo poelgį, o gavęs baudą tvirtino, kad ji pelnyta.

„Arčiau sėdintys žiūrovai dažnai laido replikas, bet tai ne priežastis krepšininkui pratrūkti. Jei sureaguoji, varžovas laimi. Aš nenorėjau nieko įžeisti, pasakiau tai, ko nederėjo sakyti, ir už tai susimokėsiu“, – kalbėjo J.Noah.

Balandį net 100 tūkst. JAV dolerių bauda buvo nubaustas Los Andželo „Lakers“ lyderis Kobe Bryantas, kuris rungtynių metu įtūžęs ant arbitro šį pavadino gėjumi. Pranešama, jog J.Noah skirta mažesnė bauda todėl, kad jo įtūžis buvo nukreiptas ne į oficialų lygos asmenį.

Kai kurie „Bulls“ žaidėjai užstojo J.Noah, sakydami, kad aistruolis išties peržengė ribą įžeidinėdamas ne tik J.Noah, bet ir visą „Bulls“ atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau sutiko, kad, nepaisant to, J.Noah turėjo susivaldyti. 

Seksualinių mažumų teises ginanti organizacija „Gėjų ir lesbiečių aljansas prieš šmeižtą“ (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation – GLAAD) išreiškė padėką NBA vadovams, kad šie imasi griežtų priemonių, kai tokie atvejai nutinka rungtynių metu.

Maža to, GLAAD pranešė, jog po K.Bryanto „išsišokimo“ pradėjo bendradarbiauti su „Lakers“ žvaigžde. GLAAD tikisi, kad į jų organizuojamas akcijas prieš gėjų ir lesbiečių diskriminavimą įsitrauks ir „Bulls“ bei pats J.Noah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius