Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 28

Į „Eurobasket 2015“ žadėta investuoti 500 mln. dolerių, bet Aleksandras Volkovas sako, kad dabar Ukrainai ne krepšinis rūpi

Nors buvo skelbta, kad po įvykių Maidane ir valdžios pasikeitimo, iš šalies pabėgo ir buvusį Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovičių palaikęs Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas praeityje garsus krepšininkas Aleksandras Volkovas, šis po kurio laiko sugrįžo ir prakalbo apie kitąmet Ukrainoje įvykti turėsiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą.
Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas
Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas / sport-express.ua

Prieš beveik penkerius metus „FIBA Europe“ paskelbė 2015-ųjų „Eurobasket“ rengsiančią valstybę – Europos vyrų krepšinio čempionatą su valstybės garantijomis leista surengti Ukrainai. Per 2013 metų Senojo žemyno pirmenybes Slovėnijoje, Ukrainos organizacinio komiteto atstovai Liublianoje pristatė būsimą turnyro talismaną – gapaką šokantį kazoką ir teigė, kad čempionatui bus pastatytos šešios arenos, renovuoti du oro uostai bei nutiestas ne vienas kilometras kelių.

Tąkart tuometis Ukrainos vicepremjeras Aleksandras Vikulas ir Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas A.Volkovas tikino, kad pirmenybėms šalis skirs 4 mlrd. grivinų arba 500 mln. JAV dolerių.

Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas A.Volkovas prabilo, kad Europos čempionatas jo šalyje pakibo ant plauko.

„Mes planuojame pastatyti naujas arenas visuose miestuose, kurie priims čempionatą. Be to, manome, kad suspėsime dar pastatyti dar devynias pagalbines arenas, kurios po turnyro atiteks sporto mokykloms. Patikėkite, mes surengsime geriausią Europos čempionatą istorijoje“, – tuomet aiškino Ukrainos vicepremjeras A.Vilkulas.

Tačiau jau vakar Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas A.Volkovas prabilo, kad čempionatas jo šalyje pakibo ant plauko.

„Kovo 20-osiomis dienomis „FIBA Europe“ surengs pasitarimą, kuriame bus sprendžiamas „Eurobasket 2015“ likimas – leisti jį rengti Ukrainai, ar ne, aiškino A.Volkovas. – Aš laukiu naujos Vyriausybės suformavimo. Pirmasis klausimas, kuris bus keliamas premjerui: palaiko Ministrų kabinetas 2015 metų Europos krepšinio čempionato rengimą ar nepalaiko šios idėjos.

Dabar mes konsultuojamės, darome viską, kad įkalbėtume naują Vyriausybę nežengti to žingsnio – atsisakyti Europos krepšinio čempionato. Žinoma, dabar Ukrainai ne „Eurobasket 2015“ rūpi.“

2015 metų pirmenybės Ukrainoje buvo numatytos šešiuose miestuose: Donecke, Dniepropetrovske, Charkove, Kijeve, Lvove ir Odesoje. Finalas buvo planuojamas surengtas Kijeve, tačiau jau dabar šnekama, kad finalams reikėtų ieškoti naujo miesto.

VIDEO: Eurobasket 2015 pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius