Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 09

Į Torontą sugrįžęs Linas Kleiza: „Jonas Valančiūnas turi Dievo dovaną“

Linas Kleiza sugrįžo į Torontą. Po traumos atsigaunantis puolėjas jau plušėjo „Raptors“ treniruotėje, o po jos žurnalistams pasakojo apie būsimą šios komandos žaidėją – Joną Valančiūną.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pats L.Kleiza į aikštelę tikisi sugrįžti maždaug po mėnesio, tačiau vienoje komandoje su J.Valančiūnu jis dar nežais. Penktuoju numeriu NBA naujokų biržoje šią vasarą pašauktas J.Valančiūnas į stipriausią pasaulio krepšinio lygą kelsis kitą sezoną.

– Po naujokų biržos nesame kalbėję su Jonu Valančiūnu. Papasakok mums, koks jis yra? – žurnalistai paklausė po traumos atsigaunančio L.Kleizos.

– Jonas yra labai geras vaikis. Jis – puiki asmenybė, tačiau svarbiausia, kad Jonas yra geras krepšininkas.

– Dėl savo sugebėjimų jis puikiai pritaps prie NBA krepšinio?

– Taip. Nemanau, kad jam bus sunku priprasti prie kitos kultūros. Dabar visur ji yra panaši. Svarbiausia – išmokti anglų kalbą. Jis turi Dievo duotą dovaną – yra aukštas, turi ilgas rankas ir žino, kaip reikia žaisti krepšinį.

– Amerikoje „centro“ tikslas – blokuoti metimus ir kovoti dėl kamuolių. Koks yra Jonas?

– Manau, kad Jonas ir yra tikras vidurio puolėjas, kurių NBA lygai dabar reikia. Žinoma, išimtimi galima pavadinti Dirką Nowitzkį. Komandoms trūksta gerų „centrų“, kurie sugeba užbaigti atakas, gintis ir kovoti dėl kamuolių.

Jonas turi visas savybes, dėl kurių NBA lygoje gali tapti puikiu žaidėju, tačiau jis jaučia milžinišką spaudimą, nes žmonės jį lygina su Arvydu Saboniu. Nemanau, kad toks palyginimas būtų tinkamas, juk A.Sabonis, turbūt, yra vienas geriausių žaidėjų, turėjusių neįtikėtiną talentą.

Jonas turi visas galimybes tapti geru krepšininku, jeigu išliks susikoncentravęs ir neims į galvą to, kad Lietuvoje jis yra numeris vienas. Po sėkmingo Europos čempionato jam reikia išlikti „ant žemės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius