-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Sutarta: Ž.Ilgauskas grįžta į „Cavaliers“

Du kontrakto variantus Žydrūnui Ilgauskui pateikusi Klivlando „Cavaliers“ klubo vadovybė sulaukė atsakymo. 34 metų lietuvis nusprendė pasirašyti sutartįi iki šio sezono pabaigos, skelbia JAV žiniasklaida.
Ž.Ilgauskas pirmą kartą šį sezoną taškų nepelnė
Ž.Ilgauskas grįžta į Klivlandą, kuriame rungtyniavo visą savo karjerą NBA lygoje – nuo 1996 metų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad lietuvis antradienį su klubu sutarė, kad sezoną baigs „Cavaliers“ komandoje ir už likusią dalį gaus apie 150 tūkst. JAV dolerių. Manoma, kad jau trečiadienį Ž.Ilgauskas žais Naujajame Orleane su vietos „Hornets“ ekipa, kurioje rungtyniauja Darius Songaila.

„Visa „Cavaliers“ organizacija yra sujaudinta Ž.Ilgausko sugrįžimo į komandą. Mes sunkiai dirbome visą šį sezoną ir labai džiaugiamės, kad lietuvis padės mums atkrintamosiose varžybose bei kovoti dėl nugalėtojų titulo. Mums buvo keista nematyti šio krepšininko komandoje. Jeigu žmonių paklaustų, ko labiausiai trūko mūsų ekipoje, atsakymas būtų – Ž.Ilgausko. Todėl jo sugrįžimas reiškia labai daug tiek „Cavaliers“, tiek Klivlandui, tiek visai Ohajo valstijai“, – klubo svetainė cituoja „Cavaliers“ savininką Daną Gilbertą.

„Galimybė susigrąžinti Ž.Ilgauską į komandą buvo nuostabi žinia mums ir sirgaliams. Mes esame laimingi, kad lietuvis nori būti su mumis. Labai džiaugiamės dėl jo žmonos Jeniffer ir vaikų, esame patenkinti, kad Ž.Ilgauskas iškart prisidės prie komandos“, – teigė ekipos generalinis vadybininkas Danny Ferry.

Kad nebūtų viršytas žaidėjų limitas, „Cavaliers“ ekipa atsisakė Darnello Jacksono paslaugų.

Po vienuolikos sezonų „Cavaliers“ gretose vasario mėnesį Lietuvos krepšininką Klivlando klubas per trijų ekipų mainus išsiuntė į Vašingtono „Wizards“ komandą. Tačiau lietuvis Vašingtono klubo naudai atsisakė 1,5 JAV dolerių iš 11,5 mln. 2009–2010 metų sezono kontrakto sumos ir nesužaidęs nė vienų rungtynių tapo laisvuoju agentu.

Tąsyk buvo teigiama, jog Ž.Ilgauskas nebejaučiąs nuoskaudos dėl mainų ir pasiryžęs čempiono titulą iškovoti su vieninteliu per savo karjerą NBA lygoje „Cavaliers“ klubu.

Oficialiai Ž.Ilgausko derybos su Klivlando komanda prasidėjo tik pirmadienį.

„Cavaliers“ vidurio puolėjui Shaquille'ui O'Nealui dėl nykščio traumos vis dar nerungtyniaujant, Klivlando klubui Ž.Ilgausko reikia labiau nei bet kada.

Iki vasario vidurio Lietuvos krepšininkas NBA šį sezoną vidutiniškai pelnė 7,5 taško bei atkovojo 5,3 kamuolio. Jis yra absoliutus „Cavaliers“ klubo lyderis pagal sužaistus mačus, atkovotus kamuolius ir blokuotus varžovų metimus. Ž.Ilgauskas yra antras pagal pelnytus taškus (10 540) per visą Klivlando klubo istoriją ir nusileidžia tik „Cavaliers“ lyderiui LeBronui Jamesui (15 041).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius