Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 13

Ilgauskas – neįvertintas?

Jeigu Klivlando „Cavaliers“ komandoje nebūtų Žydrūno Ilgausko, ji nebūtų minima tarp stipriausių NBA lygos ekipų. „Cavaliers“ į viršūnę neištemptų net ir LeBrono Jameso pasirodymai. Tuo įsitikinęs Charley Rosenas, tinklalapio foxsports.com NBA skyriaus analitikas ir 15 knygų apie NBA autorius.
Žydrūnas Ilgauskas
Žydrūnas Ilgauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pateikiame šio krepšinio eksperto mintis apie Ž.Ilgausko svarbą „Cavaliers“ komandai.

„Baudos aikštelėje Didysis Z yra nevikrus, tačiau efektyvus – taškus jis gali pelnyti įvairiais kabliais, prasiverždamas pro gynėją, mesdamas atsilošęs. Gaila, kad jis negauna pakankamai kamuolių – taip žaidimas taptų dar efektyvesnis ir priešininkų gynyba turėtų prisitaikyti prie jo. Ilgausko ūgis ir ilgos rankos padaro jį nuostabiu kovotoju dėl kamuolių puolime.

Jo sugebėjimas pataikyti iš vidutinio nuotolio ar netgi toli yra kitas kritinis faktorius.

Visada, kai „Cavaliers“ naudoja derinį du prieš du, aukštaūgis dažniausiai lieka laisvas ir gali atakuoti krepšį iš vidutinio nuotolio. Kadangi Ilgauskas yra tokių metimų specialistas, varžovų aukštaūgiai priversti išeiti iš baudos aikštelės ir palikti savo komforto zoną. Tai atveria kelią LeBronui veržtis po krepšiu.

Tai, kad Z sugeba puikiai perduoti kamuolį įkertančiam žmogui, yra tik dar vienas malonus pranašumas „Cavaliers“ komandai.

Net jei Ž.Ilgauskas nėra greitas, kad būtų dinamiškas gynyboje, jis yra pakankamai aukštas ir didelis, kad užimtų daug erdvės po krepšiu. Tos pačios fizinės savybės jam padeda blokuoti metimus, kai varžovai bando ignoruoti Ž.Ilgausko buvimą šalia.

Iš tiesų Ž.Ilgauskas yra vienas labiausiai neįvertintų NBA krepšininkų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius