Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 05

Ir vėl „Lietuvos ryte“ žaisiantis Simas Jasaitis: „Mane spaudė laikas“

Simas Jasaitis ir vėl užsivilko gerai jam žinomus sportinius marškinėlius – krepšininkas trečią kartą per karjerą atstovaus Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui. Todėl ir pasirinko marškinėlius 3-iuoju numeriu. Be klubo praėjusiais metais likęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas 32 metų 202 cm ūgio S.Jasaitis prieš šią savaitę startuosiantį Europos taurės „Last 32“ etapą sukirto rankomis su sostinės ekipa ir klubui atstovaus iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti kitam sezonui.
Simas Jasaitis
Simas Jasaitis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

 

Vakarinėje „Lietuvos ryto“ treniruotėje naujasis ekipos pirkinys buvo pristatytas žurnalistams. Beveik keturis mėnesius be darbo sėdėjęs S.Jasaitis šios dienos vakare buvo geros nuotaikos ir jau nekalbėjo apie karjeros pabaigą. Žaidėjas tikina, kad panaši situacija buvo ir prieš ketverius metus, kai taip pat negalėjo rasti naujos karjeros stotelės.

„Tokia situacija jau ne pirmą kartą. Po 2010-ųjų Turkijos pasaulio čempionato irgi taip pat buvo. Tik per naujus metus su „Lietuvos rytu“ pasirašiau sutartį. Kaip sakant, jau žinau, ką tai reiškia“, – prieš porą savaičių dėstė rinktinės narys.

Alfredo Pliadžio nuotr./Simas Jasaitis (2005 m. gruodžio 21 d.)
Alfredo Pliadžio nuotr./Simas Jasaitis (2005 m. gruodžio 21 d.)

Bergždžiai 4 mėnesius kontrakto laukęs žinomas Lietuvos krepšininkas gruodį iš pykčio buvo net prasitaręs, kad negavęs pasiūlymo, galvos ir apie karjeros pabaigą.

„Visokių pamąstymų, susinervini, galvoji, kodėl taip yra. Gal jau užteks, bet viena diena praeina ir jau vėl kitaip galvoji. Bet labai rimtai apie pasitraukimą nemąsčiau. Buvo tų pasiūlymų iš įvairių šalių. Bet jie manęs nelabai tenkino. Nežinau, gal mano tokios ambicijos. Pačiam jau nedaug liko žaisti, tai ir norisi geresnės sutarties. Aišku, tas laukimas nelengvas, nervina. Per televiziją matai, kaip žaidžia draugai. Vis tiek tas krepšinis įaugęs širdyje. Visada norisi žaisti. O paskiau galvoji, na va, būčiau pasirašęs ir dabar žaisčiau“, – kalbėjo S.Jasaitis.

Praėjusį sezoną S.Jasaitis žaidė rusų Krasnodaro „Lokomotiv“ klube, o vasarą su Lietuvos rinktine dalyvavo pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje.

S.Jasaitis „Lietuvos ryto“ ekipoje pirmą kartą sužaidė 2001-aisiais ir Vilniaus klube buvo iki 2006 metų. 2010 metų gruodžio 31 dieną jis sugrįžo į „Lietuvos rytą“. Čia jis žaidė iki 2011-ųjų liepos.

S.Jasaitis yra žaidęs Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Vilniaus „Sakalų“, Vitorijos „Tau Ceramica“, Badalonos „Joventut“ (abi Ispanija), Stambulo „Galatasaray“, Ankaros „Turk Telekom“ (abi Turkija) bei Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) komandose.

„Sunku apsispręsti nebuvo, nes laikas spaudė ir reikėjo priimti sprendimą. Trečias kartas gal nemeluos. Dėl to ir pasirinkau 3-ąjį marškinėlių numerį. Juokauju“, – sakė linksmai nusiteikęs žaidėjas.

Sunku apsispręsti nebuvo, nes laikas spaudė ir reikėjo priimti sprendimą. Trečias kartas gal nemeluos. Dėl to ir pasirinkau 3-ąjį marškinėlių numerį.  

– Kada pradėjote derėtis su „Lietuvos rytu“?

– Kalbos prasidėjo prieš pat Naujuosius metus – po visų kalėdinių švenčių. Čia kaip kokia kalėdinė dovana (juokėsi).

– Turėjote kitų pasiūlymų?

– Buvo tų variantų, bet jie manęs tuomet netenkino. Tačiau dabar, kai pagalvoju, gal ir tenkintų. Bet yra kaip yra.

– Jei šį sezoną būtumėte nežaidę, būtų sunkiau prasimušti į Lietuvos rinktinę?

– Dar negalvojau apie rinktinę. Dabar ne laikas apie ją kalbėti. Visos mintys kol kas yra apie komandą.

– Ar sunkūs buvo tie keturi mėnesiai be klubo?

– Žinoma, buvo nelengva. Buvo pasiūlymų, bet tie variantai netiko. Gal kažkiek ir pats kaltas, atrodo, būčiau sutikęs ir viskas būtų buvę tvarkoje, būčiau seniai žaidęs. Bet laukiau.

– Kokį įspūdį šį sezoną jums palieka „Lietuvos rytas“?

– Daug rungtynių nemačiau – gyvai vieną mačą, bet per televizorių mačiau... Bet kiek stebėjau, viskas atrodo neblogai. Kol komanda laimi, tai viskas gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius