Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 29

Iš Europos veteranų čempionato – trys aukso medalių komplektai

Liepos 17–25 dienomis Zagrebe vyko šeštasis Europos krepšinio veteranų čempionatas. Čempionate dalyvavo net 11 komandų iš Lietuvos – 4 moterų ir 7 vyrų.
Kamuolys
Čempionate dalyvavo net 11 komandų iš Lietuvos – 4 moterų ir 7 vyrų. / photos.com nuotr.

Aukso medalius iškovojo Vilniaus moterų komandos „Svaja“ (amž. gr. 40+) ir „Kamanė” (amž. gr. 50+) bei Kauno vyrų komanda „Žalgiris” (amž. gr. 65+). Sidabro medaliais pasidabino vyrų komandos „Lietuva“ (amž. gr. 60+) ir Klaipėdos „Neptūniečiai“ (amž. gr. 70+), o bronzą laimėjo moterų Kauno SKK „Komanda“ (amž. gr. 35+).

Europos krepšinio veteranų čempionate Zagrebe dalyvo 120 vyrų ir moterų komandų iš 25 šalių. Buvo sužaista 300 rungtynių. Čempionato organizatoriai sulaukė 2500 krepšinio veteranų. Pirmasis FIMBA Europos čempionatas įvyko Rygoje (Latvija) 2000 m., 2002 m. – Atėnuose (Graikija), 2004 m. – Helsinkyje (Suomija), 2006 m. – Hamburge (Vokietija), 2008 m. – Pezare (Italija), o 7–asis FIMBA Europos čempionatas 2012 m. planuojamas Kaune (Lietuva).

Vilniaus „Svajos” žaidėja, 1997 m. Europos čempionė, Jolanta Vilutytė sakė: „Šis krepšinio veteranų čempionatas man yra antrasis. Esu dalyvavusi 2009 m. Pasaulio sporto veteranų žaidynėse Sidnėjuje, kur su „Svajos“ merginomis tapome pasaulio čempionėmis. Abi pergalės atnešė daug džiaugsmo. Visos komandos yra labai stiprios, su visomis reikia kautis. Niekada negalvojau, kad veteranų krepšinyje yra toks aukštas krepšinio lygis. Visose komandose dalyvauja buvusios savo šalių rinktinių žaidėjos. Daugumoje komandų sutinku savo buvusias ilgametes priešininkes. Džiugu, kad tarp varžybų turėjome pora laisvų dienų, per kurias galėjome susipažinti su Zagrebo miestu, su Kroatijos gamta. Truputis poilsio tarp tokių varžybų yra būtinas. Finale susitikome su stipria Vokietijos rinktine, kurioje žaidė ir buvusios Vengrijos rinktinės žaidėjos.

„Svajos“ merginos nuo pirmų minučių išsiveržė į priekį ir rungtynes laimėjo užtikrintai rezultatu 73:47. Džiugu, kad varžybų metu mus palaikė lietuviai sirgaliai, tokio palaikymo senai nejaučiau. Po varžybų už gražų žaidimą mus sveikino ir vokiečių sirgaliai. Tai buvo labai malonu. Iškovotas Europos auksas leido pamiršti visus sunkumus kelionėje. Visos Lietuvių komandos į Zagrebą vyko autobusais, tai buvo tikrai sunki, varginanti kelionė. Kelionėje praleidome beveik keturias paras. Bet pergalės džiaugsmas leido viską užmiršti. Iškovotas Europos krepšinio veteranų auksas yra ne mažiau malonus už 1997 m. iškovotą Europos auksą.“

Pakalbinta Lietuvos krepšinio veteranų lygos (LKVL) viceprezidentė, Vilniaus „Svajos“ komandos vadovė Ramunė Gilienė kalbėjo: „Visos lietuvių komandos buvo vertos medalių. Visose komandose rungtyniavo Lietuvos vardą praeityje garsinę krepšininkai: Anatolijus Čupkovas, Gediminas Budnikas, Vytenis Urba, Edmundas Narmontas, Eduardas Kairys, Valerijus Bazilevskis, Jolanta Vilutytė, Ingrida Masiulienė, Arūnas Grigas, Rolandas Penikas ir daugelis kitų. Visi kovėsi iš paskutiniųjų, negailėdami jėgų.

Paprasčiausiai kartais fortūna buvo palankesnė priešininkams. Daug varžybų buvo laimėta ir pralošta tik keliais taškais. Visi dalyvavę lietuviai nusipelnė didelės padėkos. Lietuvos delegacija buvo antra pagal komandų skaičių (11). Mus lenkė tik Rusijos delegacija (19). Laimėti trys aukso, du sidabro ir vienas bronzos medaliai. Tai rodo didelį lietuvių norą dalyvauti bei žaisti krepšinį. Mūsų planuose jau yra tolima kelionė į 2011 m. Pasaulio krepšinio veteranų čempionatą Brazilijoje. Būtų malonu, kad mūsų norus palaikytų ir sporto vadovai bei rėmėjai”.

Čempionate taip pat dalyvavo Kretingos moterų komanda „Augma“ (amž. gr. 40+, 6 vieta), vyrų komandos – „Vakarai“ (amž. gr. 45+, 4 vieta), „Žalgiris“ (amž. gr. 55+, 6 vieta), „Vilniaus „BBG Perlas” (amž. gr. 45+, 7 vieta) ir Vilniaus „Salilita” (amž. gr. 50+, 12 vieta).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius