-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 04 /12:07

Iš klinikų išleidžiamas Arvydas Sabonis: rūkyti negaliu, išgerti negaliu, žaisti krepšinio negaliu, lieka seksas

Miokardo infarktą praėjusios savaitės pradžioje patyręs Arvydas Sabonis pagaliau gali grįžti į namus. Savaitę praleidęs Kauno klinikose, buvęs krepšininkas antradienį išleidžiamas iš ligoninės.
Arvydas Sabonis Kauno klinikose
Arvydas Sabonis Kauno klinikose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sveikata gera. Viskas tvarkoje“, – paklaustas, kaip jaučiasi, trumpai nukirto kaunietis.

Namuose reabilitaciją atliksiantis A.Sabonis kartą per dieną turės atvykti į Kauno klinikas, kur jam bus atliekamos specialios procedūros.

„Sakė, kad rūkyti negali, išgerti negali, žaisti krepšinio negali, liko seksas. Iš tų dalykų, kurie patinka (juokiasi). Ir šiaip sakė, kad viską daryčiau atsargiai. Nieko kilnoti negaliu, bėgioti negaliu, – antradienį prieš palikdamas Kauno klinikas kalbėjo A.Sabonis. – Gydytojai kalba, kad taip saugotis reikės iki pusės metų. O paskui žiūrės, kaip ta širdis.“

Papildyta: Nepaisant sveikatos problemų, buvęs krepšininkas tvirtino ketinantis dalyvauti spalio 24 dieną vyksiančiuose Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimuose. A.Sabonis yra vienintelis kandidatas, pareiškęs norą tapti Vlado Garasto įpėdiniu.

„Mano širdies veikla atsistatė iki 60 procentų. Gydytojai aiškino, kad minimumas turi būti 55 procentai. Aš juk ir sakiau, kad čia įvyko nesusipratimas (šypsosi). Bet ką padarysi“, – šypsojosi subtiliu humoro jausmu garsėjanti krepšinio legenda.

– Kaip manote, kodėl taip nutiko? Ar dėl streso, ar dėl didelio darbo krūvio?

– Pas Donatą Vasiliauską (A.Sabonio bičiulis, kardiologijos profesorius – red. past.) aš atėjau ne dėl to, kad man tą širdį skaudėjo. Aš jo paprašiau, kad man vitaminų suleistų. Tas mėnuo buvo rimtas, manau. Į JAV reikėjo skraidyti, tie laiko juostų pasikeitimai... Paskui Europos čempionatas buvo, kai visada po vidurnakčio grįždavau namo, o keltis reikėdavo anksti. Draugų buvo, tai reikėjo ir pabaliavoti. Tai va taip viskas ir susidėjo. Gal būčiau nesportavęs, nežaidęs krepšinio, gal nebūtų nieko nutikę. Bet beveik mėnesį buvau nesportavęs, tai noras buvo didelis.

– Bet tądien prasčiau jautėtės?

– Aš visada jaučiausi gerai. Aš ir po klinikose praleistos nakties jau kitą dieną galėjau eiti namo, jei atvirai.

– Anksčiau sportuodamas jausdavote širdies skausmus?

– Jokių širdies skausmų aš niekada nejaučiau. Tai įvyko tarsi iš giedro dangaus.

– Ko labiausiai pasiilgote per savaitę, praleistą Kauno klinikose?

– Laisvės (juokiasi). Čia negalėjau vaikščioti, į koridorių išleido tik prieš dvi dienas. Va laiptais lipsiu pirmą kartą. Kaip bebūtų, dabar mano gimtadienis. Aš dar mažas, šešios dienos kaip gimęs. Naudodamasis proga norėčiau padėkoti visiems gydytojams. Pradedant „Viči-Aisčių“ gydytoja ir greitosios pagalbos medikais, ir baigiant reanimacijos specialistais bei šio skyriaus medikais. Vis tik jie man padovanojo antrą gimtadienį. Taip pat noriu padėkoti ir visiems draugams, giminėms ir fanams. Už linkėjimus ir už palaikymą. Tai duoda daugiau energijos.

– Ar nekeičiate savo planų dėl Lietuvos krepšinio federacijos prezidento posto?

– Nekeičiu. Rinkimuose dalyvausiu, jei tik sugebėsiu nueiti iki jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius