Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 19

Iš pelenų kylantys „Sakalai“ patyrė skaudžią nesėkmę mėgėjų lygoje

2014-2015 metų „Nesės Casino Vilniaus krepšinio lyga“ startavo „C Almarūno Prekybos Taurės“ dvikova tarp Vilniaus „Sakalų“ ir „Autovaldovo“ ekipų. Sirgalių atkuriama „Sakalų“ komanda pirmose rungtynėse varžovams neprilygo 45:80 (14:22 12:21 13:17 6:20).
„Sakalai“ – „Autovaldovas“
„Sakalai“ – „Autovaldovas“

„Sakalų“ krepšininkai daugiau patyrusiems varžovams priešinosi vos septynias minutes. Vėliau pasvaliečiai pilnai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir šventė užtikrintą pergalę.

Rezultatyviausias „Sakalų“ gretose buvo Karolis Laucė, įmetęs 11 taškų, 9 pridėjo Danielius Kovalskis, 8 – Gintas Petrikas.

„Autovaldovo“ gretose Justas Stūris ir Tautvydas Valantonis surinko po 17 taškų, 16 pridėjo  Mindaugas Anisimovas.

Ateinantį šeštadienį išvykoje „Sakalai“ susitiks su irgi sezoną skaudžiu pralaimėjimu pradėjusiu „Stajerio“ klubu.

Statistiniai faktai:

Didžiausia turėta persvara: „Sakalai“ – 2, „Autovaldovas“ – 37.
Didžiausias spurtas: „Sakalai“ 9:0 (23:28), „Autovaldovas“ 19:0 (39:74)
Pirmaujanti komanda keitėsi 3 kartus.
Rezultatas buvo lygus 3 kartus.

VIDEO: Reportažas apie atgimstančio "Sakalų" klubo debiutą

Domas Palevičius, „Sakalų“ treneris: „Pagaliau išėjome į aikštę, pagaliau kovojame. Belieka laukti, kol atsiras susižaidimas, o tuomet pagerės ir rezultatas. Šiai dienai rezultatas yra visiškai natūralus, tačiau manau, kad tikrai galime sužaisti geriau. Tiesiog reikia įdėti daugiau darbo.

Kokius dar trūkumus matau be susižaidimo? Turime spragų komplektacijoje, kadangi nėra lygiavertės pamainos. Kai šiandien prasidėjo žaidėjų rotacija, rezultatas pradėjo keistis mūsų nenaudai. Visa kita, manau, dirbant atsiras. Verta paminėti, kad dar trūksta kelių pagrindinių sąstato žaidėjų, kurie prisijungs prie komandos kitose rungtynėse.

„Autovaldovas“ – ne pirmus metus kartu žaidžianti puikiai sukomplektuota komanda. Geras žaidimas, sudėties lygiavertiškumas turėjo įtakos rezultatui. Mes žaidėme banguotai – buvo epizodų, kuomet žaidėme gražiai, o buvo tokių, kuomet paleidome priešininkus. Jeigu, tarkime, išimtume iš žaidimo jų greitas atakas ir lengvus taškus, manau, rezultatas būtų apylygis.

Nepaisant pralaimėjimo, be abejo, esame nusiteikę optimistiškai. Tai – tik pirmos rungtynės. Yra kur dirbti ir tobulėti. Pamatėme savo trūkumus, taip viskas ir turi būti. Tai visiškai natūralus dalykas“.

Justas Stūris, „Autovaldovas“: „Malonu žaisti prieš tokią komandą. Iš pradžių žurnalistai kiek išgąsdino, parašydami interneto platybėse straipsnį. Išsigandome sirgalių, triukšmo, tad mūsų užduotis buvo pačioje pradžioje nepaleisti priešininkų. Manau, su tuo neblogai susitvarkėme. Nustebino „Sakalų“ priekinė linija, nesitikėjome, kad pradžioje jie lips galvom. Žaidėjai pakartojo daug metimų, bet po minutinės pertraukėlės šiek tiek sustygavome gynybą, susitarėme žaisti greitai, kas mums labai gerai pavyko, ir dėl to atitrūkome. Vėliau sužaidėme ramiai.

Turėjome dar tik dvi treniruotes, kuriose susirinko po tris komandos narius. Šiandien galvojome sužaisti kuo ramiau, tačiau pergale tikėjome. Dabar lauksime kitų komandos draugų, kurie negalėjo žaisti. Kuomet jie prisijungs, parodysime tikrą savo pajėgumą

Pergale džiaugiamės, tačiau nesureikšminame, kad įveikėme „Sakalus“ ar ne „Sakalus“. Visi priešininkai yra verti pagarbos, o mūsų tikslas yra juos įveikti ir bent išeiti iš grupės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius