-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 11

Iš turo NBA grįžęs Martynas Pocius: džiaugiausi galimybe daugiau žaisti, pamatyti Torontą ir pasisvečiuoti pas Joną Valančiūną

Anapus Atlanto Martynas Pocius vėl pajuto sėkmingo žaidimo skonį. „NBA Europe Live 2012“ projekte jis buvo pastebimiausias lietuvis – per dvejas rungtynes Madrido „Real“ komandai antrą sezoną atstovaujantis žaidėjas pelnė 24 taškus. „Dabar jaučiu nuovargį, bet kelionė buvo įsiminta“, – neslėpė vakar į Ispaniją sugrįžęs krepšininkas.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Asmeninio arch. nuotr.

Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje „Karališkojo“ krepšinio klubo nariai praleido šešias dienas. Tradiciškai surengtame „NBA Europe Live 2012“ turnyre, kuriame Europos klubai varžosi su NBA komandomis, Madrido „Real“ pergalių neiškovojo. 

Ispanijos vicečempionai nusileido Memfio „Grizzlies“ ir Toronto „Raptors“, tačiau M.Pocius buvo rezultatyvus, o svarbiausia – aikštėje praleido kur kas daugiau minučių, nei įprastai sulaukia „Real“ komandoje.

„Labiau mane džiugino žaidybinis laikas, nei pelnyti taškai. Daugeliui žaidėjų treneris leido daugiau pasireikšti, juolab kad NBA rungtynės trunka ilgiau. Aš tikrai jaučiausi neblogai – aikštelė didesnė, taisyklės kiek kitokios, laisviau galima veržtis, vienas kitas metimas įkrito“, – 15min.lt įspūdžiais dalijosi M.Pocius.

Krepšininkas iš Lietuvos neslėpė, kad ilga kelionė nuvargino, bet suteikė naujų įspūdžių ir patirties. M.Pocius pirmą kartą viešėjo Toronte, o ten turėjo galimybę apsilankyti naujuose Jono Valančiūno namuose.

Apie NBA debiutuosiantį aukštaūgį, netrukus prasidėsiantį Eurolygos sezoną ir pokyčius „Real“ ekipoje – M.Pociaus interviu naujienų portalui 15min.lt. 

 – Iš Kanados sugrįžote tik vakar. Turėjote galimybę pailsėti?

 – Kelionė buvo varginanti, tai natūralu. Labai daug skraidėme – į priekį, per visą Ameriką iki Kanados, tuomet atgal. Grįžome tik vakar, gavome kelias valandas poilsio ir – į treniruotę. Dar kojos sustingusios buvo, bet tokia krepšininkų duona. Dvi dienos ir atsigausime. 

Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Pocius
Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Pocius

 – Jau penktadienį laukia pirmosios rungtynės Eurolygoje su „Panathinaikos“ ekipa. Nuovargis nepakiš kojos?

– Jei ir jausis nuovargis, treneriai neleis net apie tai pagalvoti. Nori nenori – tikslas vienas – nugalėti Graikijos komandą.

– „NBA Europe Live 2012“ turnyre veikiausiai akcentavote ne pergales, o žaidimo kokybę?

– Taip, tos rungtynės buvo pasiruošimo mačui su „Panathinaikos“ dalis. Stengėmės gerinti žaidimą, kažką naujo pritaikyti, susižaisti. Galimybių pasireikšti turėjo visi žaidėjai.

 –  Tarp jų ir tu. Per du susitikimus buvai vienas rezultatyviausių „Real“ žaidėjų. 

– Mane labiau džiugino žaidybinis laikas, nei pelnyti taškai. Daugeliui žaidėjų treneris leido daugiau pasireikšti, juolab kad NBA rungtynės trunka ilgiau. Aš tikrai jaučiausi neblogai – aikštelė didesnė, taisyklės kiek kitokios, laisviau galima veržtis, vienas kitas metimas įkrito.

– Po vasaros su Lietuvos rinktine laiko poilsiui turėjai labai nedaug. Kaip vertini savo sportinę formą ir pasiruošimą naujajam sezonui?

 – Svarbiausia, kad nekamuoja traumos. Iš pradžių įsivažiuoti buvo nelengva, nes 10 dienų praleidau visiškai be krepšinio. Dabar jaučiuosi tikrai neblogai. 

– Vasarą „Real“ pasipildė naujokais – sugrįžo Rudy Fernandezas, atvyko Draperis Dontaye, Slaughteris Marcusas. Kaip pasikeitė komandos veidas?

– Tapome dar greitesni, dar šoklesni. Mūsų naujokai labai atletiški, greiti ir tai prideda akiai mielo krepšinio. Jau praėjusiais metais daug bėgome, o šiemet bėgsime dar daugiau. Komandos tikslai, kaip visada, išlieka patys aukščiausi – laimėti viską, kas tik įmanoma. 

Komandos tikslai, kaip visada, išlieka patys aukščiausi – laimėti viską, kas tik įmanoma.

Svečiavosi pas Joną Valančiūną

– Kokiu režimu tas šešias dienas gyvenote Amerikoje ir Kanadoje?

 – Išskyrus kelionę pirmyn ir atgal į Europą, buvo galbūt net šiek tiek lengviau, nei Ispanijoje. Lengviau tuo, kad treniruočių buvo kur kas mažiau, o ir per jas tik lengvi pamėtymai. Turėjome keletą laisvų vakarų, nors didžiąją dalį laiko praleidome viešbučiuose ir salėse.

– Teko pajusti, kokiu režimu gyvena NBA krepšininkai?

– Teko pamatyti Jono (J.Valančiūno – 15min. past.) tvarkaraštį (šypsosi). Iš tikrųjų tas jų keliavimas atrodo įspūdingai – skrendi, grįžti, skrendi, skrendi, skrendi, grįžti. Net namuose neveik negali pasibūti. Mūsų tvarkaraštis nepalyginamai ramesnis – vieną savaitę namuose, kitą – viena išvyka, vienas skrydis ir vėl kelionė namo.

 –  Kiek Toronte turėjote laiko pabendrauti su Jonu Valančiūnu ir Linu Kleiza?

– Su Linu (L.Kleiza – aut.past) pasišnekučiavome tik prieš apšilimą, o su Jonu dukart buvome susitikę jo naujuose namuose. Jonas gyvena tame pat pastate, kuriame įsikūręs ir mūsų viešbutis, tad keletą kartų galėjau pas jį užsukti.

 – Kaip tavo akimis naujoje aplinkoje jaučiasi J.Valančiūnas?

– Kiek supratau, jis ten tikrai laimingas, patenkintas. Jam sudarytos pačios geriausios sąlygos, viskuo pasirūpinta. Svarbiausia, kad nekamuotų traumos ir Jonas galėtų rungtyniauti taip, kaip jis gali.

– Susidaro įspūdis, kad kol kas šis aukštaūgis sulaukia labai daug žiniasklaidos dėmesio. Teko tuo įsitikinti?

– Tas tiesa, nors mes kartu į gatvę nebuvome išėję (šypsosi). Prie arenos kabo reklamos su Jonu, leidžiami video. Natūralu, kad jis sulaukia daug dėmesio – visi naujokai jo sulaukia, į juos dedama daug vilčių. 

 – Kokį įspūdį tau pačiam paliko Torontas?

– Toronte buvau pirmą kartą ir jis man paliko puikų įspūdį. Tai – išties labai gražus miestas. Norėtųsi ten dar sugrįžti.

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius