Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 22

Ispanijos krepšinio treneris Ruizas Lorente: „Žaviuosi Lietuvos krepšinio mokykla“

Pirmadienį beveik keturiasdešimt perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų susirinko į „Adidas Talent Camp“ krepšinio stovyklą, kuri dvejus metus iš eilės vyksta Kaune. 14-17 metų vaikinai ne tik sportuoja du kartus per dieną, tačiau ir dalyvauja teoriniuose seminaruose, bendrauja su profesionaliais krepšininkais.
Ruizas Lorente
Ruizas Lorente
Temos: 1 Krepšinis

Pirmąją stovyklos dieną treniruotes vedė Saragosos CAI treneris Joaquinas Ruizas Lorente ir Kauno „LSU-Baltų“ treneris Darius Dikčius.

„Tokios krepšinio stovyklos yra labai naudingos visiems krepšininkams, o ypatingai jauniems, – po pratybų sakė įvairaus amžiaus Ispanijos jaunimo rinktines treniravęs J.R.Lorente. – Vasarą sportininkai negali sau leisti visiškai ilsėtis, jie turi judėti. Savo klube aš itin daug dirbu su jaunais žaidėjais, o bent du kartus per vasarą stengiuosi aplankyti krepšinio stovyklas visoje Europoje“.

Buvęs 47 metų krepšininkas treniruotei vadovavo energingai ir negailėdamas jėgų. Patyręs specialistas tikina, kad darbais su jaunimu jam pats maloniausias.

„Man labai patinka darbas su jaunais krepšininkais. Mėgaujuosi tuo, – teigė svečias iš Ispanijos. – Kai matai jų degančias akis, negali nesižavėti. Man patinka stebėti, kaip jauni žaidėjai tobulėja, kai auga kartu su tavimi. Treneris privalo jauniems krepšininkams skirti daug dėmesio, jis ne tik turi rėkti, tačiau ir paskatinti, motyvuoti. Aš daug šnekuosi su krepšininkams, mes diskutuojame bendraujame“.

Per 18 metų trukusią krepšininko karjerą J.R.Lorente žaidė Saragosos CAI, Malagos „Unicaja“, Valensijos „Pamesa“, „Gran Canaria“ ir Breogano „Lugo“ komandose.

„Kokį patarimą duočiau pirmą kartą matomam jaunam krepšininkui, – perklausė J.R.Lorente. – Geras klausimas (šypsosi-red.past). Sakyčiau, kad svarbiausia yra noras. Tavo noras tobulėti, noras sunkiai dirbti, noras būti geriausiu. Lietuva visą laika išaugindavo daug puikių žaidėjų, jūsų krepšinio mokykla labai gera. Ne veltui jūs sakote, kad krepšinis tarsi religija. Anksčiau ispanams tai sukeldavo šypseną, tačiau Lietuvoje jau esu antrą kartą ir matau, kad tai jums daugiau nei žaidimas. Čia puiki krepšinio mokykla, puikūs treneriai. Visur daugybė krepšinio aikštelių. Negaliu nesižavėti“.

Treneris tikino suprantantis kodėl vienas perspektyviausių jaunųjų Lietuvos krepšininkų Tadas Sedekerskis pasirinko Ispaniją ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandą. Specialistas pabrėžė, kad T.Sedekerskis jau po trijų metų jų šalyje nebebus laikomas legionieriu.

„Aš nepažįstu T.Sedekerskio asmeniškai, tik galiu pasakyti, jog jam tikrai bus sunku, – teigia treneris iš Ispanijos. – Patys pirmieji metai viską parodys, jeigu jam pavyks nepalūžti, pavyks atlaikyti visus išbandymus, tai viskas bus gerai. Jis labai jaunas ir po trijų metų mūsų šalyje nebebus laikomas legionieriu. Tai pliusas jauniems žaidėjas, todėl jų daug ir atvyksta pas mus“.

„adidas Talent Camp“ stovyklos dalyviai sportuos iki liepos 29 dienos, o treniruotes ves buvęs nacionalinės rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra, „auksinės“ jaunimo rinktinės treneris Kazys Maksvytis, 2011-2012 metų sezono geriausias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) treneris Virginijus Šeškus ir kiti.

Visi stovyklos dalyviai gavo treniruočių aprangas, o geriausiai pratybose pasirodę jaunieji krepšininkai, kuriuos išrinks jiems vadovavę treneriai, gaus „adidas“ aprangas varžyboms ir sportinius batelius. Geriausiu visos stovyklos krepšininkus išrinktas vaikinas turės galimybę pasirašyti sutartį su sportinės aprangos gamintoju „adidas“, kuris jaunajam krepšininkui pasiūlys kelerių metų kontraktą ir tuo laikotarpiu aprūpins visa reikalinga krepšinio apranga ir sportiniais bateliais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius