Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 26

Ispanų rinktinės strategas kimba į darbą

Tiesioginė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės varžovė kitų metų pasaulio čempionato D grupėje Ispanijos rinktinė nesnaudžia – vyriausiasis treneris Sergio Scariolo jau planuoja, kaip kitąmet Turkijoje apginti titulą.
S.Scariolo tikino, kad po šios pergalės ispanai atsigaus psichologiškai
S.Scariolo anksčiau pareiškė, kad grupėje pavojingiausi lietuviai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanai Turkija

Gruodžio penkioliktąją ištraukus pasaulio vyrų krepšinio čempionato burtus, lėmusius, kad Ispanijos atstovai jau pirmame etape susigrums su Lietuvos krepšininkais, vyriausiasis straregas S.Scariolo pavojingiausia grupės varžove iškart pavadino mūsų šalies rinktinę, bet neslėpė sieksiąs aukščiausių tikslų.

Kad 2006 metų pasaulio čempionų ambicijos didelės, rodo ir šių dienų įvykiai. Kaip rašo ispanų sporto tinklaraštis elmundodeporivo.es, S.Scariolo, vadovaujantis Maskvos srities „Chimki“ ekipai, pasinaudodamas pertrauka Rusijos krepšinio lygoje, išvyksta į Ispaniją, kur sekmadienį susitiks su šalies Krepšinio federacijos atstovais, savo asistentais, konkrečiai Jesusu Bueno, vykdomuoju direktoriumi ir generaliniu federacijos sekretoriumi, ir Angelu Palmi, sporto direktoriumi, kad aptartų rinktinės dalyvavimo Turkijoje klausimus.

,,Dabar mums žaidėjų stebėjimo ir planavimo etapas. Turėjome sporto kriterijus, kuriuos dabar reikia suderinti su politiniais ir komerciniais“, – sakė italas.

Kaip teigia elmundodeporivo.es, šis susitikimas yra dar vienas proceso, kuris prasidėjo vos triumfavus šiemet Lenkijoje, žingsnis, kad Ispanijos rinktinė kuo geriau pasiruoštų pasaulio čempionatui, kuris vyks 2010-ųjų rugpjūčio 28 – rugsėjo 12 dienomis.

Kaip jau rašėme, kol kas migločiausia žaidėjų, rungtyniaujančių NBA, ateitis rinktinėje, o ypač Pau Gasolio, kuris visai neseniai pareiškė abejojąs, ar gins savo šalies garbę Turkijoje. Kiti nežinomieji – Rudy Fernandezas, Jose Manuelis Calderonas ir dar keli, atsigaunantys nuo traumų.

Įdomu, kad to paties sporto portalo skaitytojai, klausiami, kuris, jų nuomone, varžovas grupėje yra pavojingiausias, linkę manyti kitaip nei S.Scariolo: 62 proc. pavojingiausia laiko Prancūzijos rinktinę, o Lietuvos krepšininkų labiausiai prisibijo 28 proc. respondentų.

Priminsime, kad D grupėje, kurios kovos vyks Izmiro mieste, be Lietuvos ir Ispanijos, dar kausis Libano, Kanados, Naujosios Zelandijos ir Prancūzijos krepšininkai. Į kitą etapą pateks pirmos keturios rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius