-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 14

Jankūnas: tikėjausi, kad „Žalgirio“ sąlygos bus geresnės

Nesulaukęs deramo pasiūlymo iš Kauno „Žalgirio“, kuriame praleido šešis sezonus, Paulius Jankūnas nutarė pradėti legionieriaus karjerą. 25 metų 203 cm ūgio puolėjas pasirašė sutartį su Maskvos srities „Chimki“ ekipa bei tapo Roberto Javtoko bendraklubiu. Jis Rusijoje per metus uždirbs 3 milijonus litų.
Paulius Jankūnas
J.Jankūnas Kauno komandoje ėjo kapitono pareigas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

P.Jankūnas neslėpė norįs likti Lietuvoje, tačiau prisipažino, jog nusivylė „Žalgirio“ pasiūlymu.

„Man iš tiesų siūlė likti, bet tikrai tikėjausi, kad „Žalgirio“ sąlygos bus geresnes. Nenorėjau kokių nors išskirtinių ar nerealių dalykų. Tikėjausi, kad pasiūlys bent tai, ką turėjau dar prieš „Žalgirio“ krizę. Visą karjerą čia žaidžiau, buvau komandos kapitonas. Vyliausi, kad klubas visa tai įvertins. Ar jie negalėjo, ar nenorėjo, aš nežinau“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatas.

P.Jankūnas Maskvoje rungtyniaus mažiausiai metus. Sutartyje numatyta sąlyga pratęsti kontraktą dar metams.

Tikėjausi, kad pasiūlys bent tai, ką turėjau dar prieš tą „Žalgirio“ krizę, – sakė P.Jankūnas.

25 metų 203 cm ūgio P.Jankūnas praėjusiame sezone Eurolygoje aikštėje vidutiniškai praleisdavo 31 minutę, pelnydavo 13,8 taško, sugriebdavo 8 atšokusius kamuolius ir atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Žalgirio“ krepšinio klubo stovykloje nerimo nematyti – tokiai galimai istorijos atomazgai ruoštasi iš anksto, teigiama Kauno klubo oficialioje interneto svetainėje.

„Formuodami komandą visada turime mažiausiai keletą visų pozicijų variantų. P.Jankūno situacija buvo užsitęsusi jau kurį laiką, todėl nuolat palaikėme ryšį ir su kitais kandidatais, – sakė Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. – Jau artimiausiomis dienomis turėtume baigti derybas su vienu aukštaūgiu krepšininku.“

Tvirtą pasitikėjimą klubo vadovams ir treneriams suteikia dar ir tai, jog „Žalgiris“ jau yra sudaręs sutartį su universaliuoju Travisu Watsonu, galinčiu žaisti ir sunkiojo krašto, ir vidurio puolėjo pozicijose.

„Įsigiję T.Watsoną jam buvome numatę žaidimo laiko tiek vienoje, tiek kitoje pozicijoje. Dabar jis galės daugiau rungtyniauti kaip sunkusis krašto puolėjas, o prisidėsiantys du nauji vidurio puolėjai, su kuriais derybų klausimu esame pakankamai toli pažengę, bus paskutinė komandos komplektavimo detalė“, – „Žalgirio“ sudėties kontūrus braižė vyriausiasis ekipos treneris Gintaras Krapikas.

Žalgiriečiai jau pradėjo rengtis artėjančiam sezonui. Šią savaitę komanda daugiausia laiko praleidžia sportuodama gryname ore, o nuo pirmadienio derins treniruotes salėje ir lauke. Netrukus prie 11 besitreniruojančių krepšininkų prisidės iš JAV atvyksiantis T.Watsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius