Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

Jasaitis neapsisprendęs dėl ateities

Simas Jasaitis „Siemens“ arenoje stebėjo pirmąsias LKL finalo serijos rungtynes. Buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas tikina, kad neserga nė už vieną ekipą.
Buvęs „Lietuvos ryto“ puolėjas S.Jasaitis tikina, kad LKL finale neserga nė už vieną ekipą
Buvęs „Lietuvos ryto“ puolėjas S.Jasaitis tikina, kad LKL finale neserga nė už vieną ekipą. / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Simas Jasaitis

Stambulo „Galatasaray Cafe Crown“ ekipa, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės puolėjas Simas Jasaitis, nepateko į Turkijos čempionato atkrintamąsias varžybas. Anksčiau nei tikėjęsis į Lietuvą grįžęs S.Jasaitis vakar „Siemens“ arenoje stebėjo pirmąsias LKL finalo serijos tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. Didelio gerbėjų dėmesio sulaukusiam krepšininkui nebuvo lengva sveikintis su visais panorėjusiais – dešinė Simo ranka sutvarstyta.

– Simai, kas atsitiko rankai?
 

– Vakar [pirmadienį] išoperavo tokius gumbelius, kurių visąlaik čia turėdavau. Jau trečią kartą tas pats. Kas dvejus metus jie man išauga, reikėjo juos išimti, iškrapštyti, nes trukdydavo.

– Kiek laiko dėl to turėsi praleisti be krepšinio?

– Maždaug tris savaites.

– Kaip vertini sezoną Turkijoje?

– Gaila, kad anksti baigėsi. Tikėjomės, kad ilgiau tęsis. Bet yra, kaip yra. Kaip žinote, dėl visokių skandalų, visokių nesąmonių atėmė iš mūsų taškų, atėmė pergalių, tad teko iš paskutinės vietos kapstytis. Klubas liko patenkintas, kad pakilome iki 11 vietos ir turėjome šansų žaisti atkrintamosiose varžybose. Deja, iki aštuntuko nepakilome.

– Kaip apibūdintum Turkijos aukščiausiąją lygą?

– Sunku įvertinti. Aišku, kaip ir visur, yra kelios stipresnės komandos, bet buvo tokių rungtynių, kai, atrodydavo, varžovas buvo žymiai silpnesnis, bet vis tiek nesugebėdavome laimėti. Turkijos komandos turi daug amerikiečių, kurie viską tempia ir lemia žaidimo stilių, vietiniai mažai pastebimi.

– Savo žaidimu šį sezoną likai patenkintas?

– Apie savo žaidimą nenoriu kalbėti, geriau tegul vertina kiti. Visada norisi pasirodyti geriausiai. Šie metai nebuvo labai blogi, bet pagerinti yra ką. Savo žaidimu nesu labai patenkintas.

– Kokios mintys dėl kito sezono?

– Kontraktas baigėsi, todėl kol kas niekas neaišku.

– Norėtum pasilikti Turkijoje?

– Aišku, Ispanija – ta šalis, kur labiausiai patiko. Tiek lyga, tiek pati šalis. Norėtųsi ten grįžti. „Galatasaray“ taip pat kažką siūlė, norėjo pasikalbėti, bet, sakau, dar anksti apie tai kalbėti. Sezonas tik baigėsi. Dalis komandų dar rungtyniauja. Buvo pasiūlymų į kitą šalį važiuoti, bet kol nesibaigė čempionatai, sunku pasakyti. Pirmiausia noriu susitvarkyti sveikatos problemas.

– Netrukus užgrius rinktinės rūpesčiai...

– Tos mintys nelabai dar sukasi. Norisi pailsėti. Laukia du mėnesiai laisvo laiko, tad apie rinktinę dar bus kada pagalvoti.

– Ar į rinktinę teks grįžti su likusiu kartėliu po praėjusių metų Europos čempionato?

– Apie tai negalvoju. Užmiršęs, kas buvo. Žiūriu į priekį. Dabar viskas iš naujo prasideda.

– Ar su treneriu Kęstučiu Kemzūra šį sezoną teko daug bendrauti?

– Teko. Ir vakar paskambino, pasiteiravo, kaip sekasi. Pasišnekame. Anksčiau tiek rinktinėje, tiek „Lietuvos ryte“ treneriu dirbo, todėl puikiai pažįstame vienas kitą.

– Planuoji stebėti tik šias LKL finalo rungtynes ar visą seriją (pokalbis vyko prieš rungtynes, kuriose „Žalgiris“ 90:77 įveikė „Lietuvos rytą“, – aut. past.)?

– Kiek galimybės leis.

– Šį sezoną „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“ daug teko matyti?

– Nedaug. Per internetą rezultatus sekiau, ir tiek. Mačiau, rodos, vienas rungtynes. Net nepamenu, kokios tai rungtynės buvo... Gal LKF taurės finalas?
 

– Galėtum prognozuoti šios serijos baigtį?

– Sunku pasakyti. Visąlaik „Lietuvos rytas“ su „Žalgiriu“ kovoja taip, kad sunku pasakyti, kas laimės. Komandos puikiai viena kitą pažįsta ir tos kovos visąlaik būna įdomios. Ne išimtis ir šiais metais, manau, ir kitais.

– Kaip buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas, ko gero, palaikai vilniečius?..

– Atėjau pažiūrėti krepšinio, o ne sirgti už kažkurią komandą. Sirgsiu už draugus...

– ...kurių daugiau yra „Lietuvos ryte“, ar ne?..

– ...kurių yra tiek „Ryte“, tiek „Žalgiryje“ (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius