Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 06

Jasikevičių nervina bulvarinė žiniasklaida

Šarūnas Jasikevičius niekada pernelyg nemėgo žurnalistų, o kai rugsėjo mėnesį per rinktinės sutiktuves Vilniuje įsivėlė į skandalą su vienos interneto svetainės žurnaliste, krepšininko požiūris į juos dar labiau atšalo.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos rinktinės ir Atėnų „Panathinaikos“ įžaidėjas nebekalbėjo su šalies žiniasklaidos atstovais. Ir štai, prabėgus trims mėnesiams, Jasikevičius sutiko žurnalui „Mūsų krepšinis“ papasakoti apie didžiausią savo skandalą.

Praėjusį rugsėjį Jasikevičius su komandos draugais buvo ką tik nusileidęs Vilniaus oro uoste, specialiai užsakyti limuzinai krepšininkus nuvežė į Europos aikštę prie Vilniaus savivaldybės. Ten susirinkusi žiūrovų minia norėjo pasveikinti ketvirtą vietą olimpiadoje užėmusią krepšinio rinktinę, krepšininkus pasitiko ir nemažai spaudos atstovų.

Praeidamas pro vieną iš jų Jasikevičius ranka kliudė kamerą, ši vožtelėjo greta stovinčiai žurnalistei per galvą. To užteko, kad Jasikevičiaus vardas ištisą savaitę būtų minimas visais šalies informacijos kanalais.

Vėliau krepšininkas išplatino viešą atsiprašymą, tačiau iki šiol taip ir nebuvo atvirai išdėstęs savo nuomonės.

„Apgailestauju, kad leidau savaitei sukelti šurmulį. Kad ten nieko nebuvo ir panelė bei jos internetinis puslapis norėjo pasipelnyti, aišku kiekvienam. Manau, normalūs žmonės supranta, kaip dirba spauda ir kaip jiems reikia reklamos“, – savo nuomonę „Mūsų krepšiniui“ išsakė Š.Jasikevičius.

Krepšininkas sakė pastaraisiais metais pastebintis bulvarinės spaudos augimą Lietuvoje ir apgailestavo, kad ši žiniasklaidos rūšis atlieka vis didesnį vaidmenį.

Padariau lengvą klaidą, o spaudai to tereikėjo.

„Niekada itin nemėgau bendrauti su spaudos atstovais. Stengiuosi atsiriboti nuo visų bulvarinių „žurnalizmų“, kurie, mano manymu, daro tik neigiamą įtaką visuomenei, – kalbėjo 32 metų įžaidėjas. – Aišku, yra ir gražių žurnalistikos pavyzdžių, kai pateikiamas normalus žmogaus veidas. Bet, deja, mūsų gyvenime tokių normalių dalykų mažėja. Normalumas tampa nenormalumu, visiems reikia sensacijų. Paprastą žmogų spauda taip apgauna.“

Š.Jasikevičius sako, kad per savo karjerą nėra susidūręs su tokiu skandalu, koks jį užklupo šiemet Lietuvoje. Nieko panašaus nėra buvę nei per karjerą Izraelyje, nei dabar Graikijoje, kur rungtyniauja jau antrus metus. „Padariau lengvą klaidą, o spaudai to tereikėjo“, – atsiduso Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius