Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 06

Jau kita Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija: masiškumas laidojamas

Bandymas aiškintis, siekiai paaiškinti būsimus žingsnius, pykčių žiežirbos ir ne itin malonūs klausimai – taip ketvirtadienį vyko Šarūno Marčiulionio sušaukta spaudos konferencija, kurioje jis pabandė išaiškinti būsimos jo vardo akademijos reformos niuansus.
Šarūnas Marčiulionis
Šarūnas Marčiulionis / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį 15min.lt pranešė, kad Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją drasko permainų vėjai: gali būti uždarytos salės, iš darbo atleisti treneriai, o šimtai jaunų krepšinio talentų artėjantį rudenį nebeturės galimybės sugrįžti į treniruotes.

„Akademijos niekas nežada uždaryti. Ji liks Raitininkų gatvėje. Bet viską reorganizuojame. Mes jau nekalbame apie masiškumą, – apie savo sprendimus radikaliai keisti Š.Marčiulionio akademijos darbą sakė jos įkūrėjas. – Nuo pat akademijos įkūrimo mes siekėme masiškumo. Tačiau atėjo laikas apsispręsti – arba būti gyvenimo užpakalyje, arba kelti naujus uždavinius. Po ilgų svarstymų nutarėme, kad mūsų misija – rengti aukšto meistriškumo žaidėjus klubams, rinktinėms.“

Š.Marčiulionis pranešė, jog atsisakiusi masiškai rinkti jaunus krepšininkus į grupes, jau 22 metus gyvuojanti akademija orientuosis tik į perspektyviausių žaidėjų ugdymą.

„Galbūt kam nors bus skaudu, bet planas toks: nuo rudens iš buvusių keturių dešimčių vaikų grupių paliksime 21, su jaunaisiais talentais dirbs 7 treneriai. Iki šiol buvo 15 trenerių. Taip pat atsisakome į Nacionalinę krepšinio lygą deleguoti komandą – mes turime lygos licenciją, tačiau trūksta žaidėjų, o pirkti jų nenorime ir negalime“, – kalbėjo Š.Marčiulionis.

Jo žodžiams antrino ir mokyklos vyriausiasis treneris Šarūnas Sakalauskas, kuris tikino, kad pasaulis baigė „sporto masiškumo erą“ ir visiems reikia kokybiško produkto.

„Nereikia manyti, kad naikiname 8 trenerių darbo vietas. Akademijoje dirbo ir studentai-praktikantai, tad visų pirma atsisakysime jų paslaugų“, – aiškino Š.Sakalauskas.

Akademijos įkūrėjas aiškino, kad dėl sunkios Vilniaus krepšinio situacijos jis bandė tartis su kitomis sostinės krepšinio mokyklomis, tačiau galutinio veiksmų plano nėra.

„Tris kartus susitikome su Vilniaus krepšinio mokyklų vadovais, bendravome, bet dar nieko konkretaus nėra“, – aiškino buvęs NBA žaidėjas.

Š.Marčiulionis bandė slapukauti, tačiau prasitarė, kad pokyčiai akademijoje yra susiję ir su finansine mokyklos bei Vilniaus krepšinio situacija: „Vilniaus ir Sostinės krepšinio mokyklų treniruotės vyksta salėse, už kurias, savivaldybės sprendimu, mokami, tiesiogine to žodžio prasme, centai. Mums salių išlaikymas kainuoja apie 500 tūkst. litų per metus.

Todėl mes esame brangiausi. Vien tik žiemą už salės šildymą turime mokėti kas mėnesį 30 tūkst. litų. O ką gauname iš Vilniaus miesto? Per metus mums tik kai kada skiriama po 5 tūkst. litų. Ar tai normalu? Ar aš kam nors esu žadėjęs auginti Lietuvos vaikus? Pasižadėjau būti valstybė ir rūpintis visais vaikais?

Aiškinama, kad nuo rudens visi akademiją lankysiantys jaunieji krepšininkai mokės apie 200 litų per mėnesį.

Buvęs garsus Lietuvos krepšininkas ir krepšinio akademijos įkūrėjas su pavydu kalbėjo apie Kauno miesto paramą krepšinio mokykloms.

„Kaunas skiria apie 0,5 mln. litų vaikų krepšinio mokykloms. Vien tik A.Sabonio krepšinio mokykla gauna 350 tūkst.litų“, – konstatavo Š.Marčiulionis, prasitaręs, kad per metus, kaip akademijos vadovas, gauna 732 litų algą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius