-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 27

Jaunieji Kinijos krepšininkai pasijuto žvaigždėmis: į rungtynes Šakiuose vėlavo pusantros valandos, o vėliau nutraukė dvikovą

Kinijos jaunimo (iki 19 metų) krepšinio rinktinės pasiruošimas pasaulio čempionatui baigėsi skandalu. Paskutinėse pasirengimo jau ketvirtadienį (birželio 30 d.) Latvijoje prasidėsiančioms pirmenybėms rungtynėse kinai anksčiau laiko nutraukė draugišką mačą Šakiuose su Kauno „LKKA-Atleto“ ekipa.
Krepšinis
Krepšinis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Neprofesionaliu elgesiu Kinijos delegacija pasižymėjo dar iki rungtynių. Kaip praneša „LKKA-Atleto“ atstovas Laimonas Eglinskas, pirmiausia azijiečiai paprašė rungtynes paankstinti – iš 17.00 val. mačą perkelti į 16.00 val. Rungtynių organizatoriai sutiko.

„Kinai taip pat reikalavo, kad rungtynės nebūtų įrašomos ir kad nebūtų atstovų bei skautų iš kitų čempionatui besiruošiančių rinktinių, kadangi norėjo išlaikyti savo žaidimo subtilybes paslaptyje. Visi jų norai buvo patenkinti“, – tęsė L.Eglinskas.

Tačiau rungtynių dieną kinai susitarimų nesilaikė. Į rungtynes jie vėlavo net pusantros valandos.

„Atvykę jie aiškinosi esą labai nuvargę po keliones iš Vilniaus į Šakius ir norintys pavalgyti“, – pasakojo „LKKA-Atleto“ atstovas.

Rungtynėms galiausiai prasidėjus, kinai ėmė apeliuoti į rungtynių teisėjus. Po pirmųjų penkių minučių „LKKA-Atletui“ pirmaujant 14:8, Kinijos treneriai buvo itin nepatenkinti teisėjui užfiksavus žingsnius ir jau buvo pasiruošę nebežaisti. Visgi, po kelių minučių diskusijų, komandos vėl pratęsė draugišką mačą.

Tiesa, neilgam. Iki antrojo kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei trims minutėms, teisėjai vėl užfiksavo dvigubo varymo klaidą jauniesiems Kinijos krepšininkams. Į šį švilpuką itin audringai sureagavo vienas iš Kinijos trenerių ir buvo nubaustas technine pražanga. Po šio epizodo vyriausiasis Kinijos komandos treneris susikvietė krepšininkus ir atsisakė žaisti toliau.

Teisėjai nutraukė rungtynes ir pergalę užskaitė Kauno komandai, kuri iki šio incidento pirmavo rezultatu 44:38.

„LKKA-Atleto“ vadovybė ir rungtynių organizatoriai norėtų atsiprašyti visų Šakiuose susirinkusių žiūrovų“, – už varžovų elgesį atsiprašė „LKKA-Atleto“ atstovas L.Eglinskas.

Kinijos devyniolikmečių rinktinė birželio 30 – liepos 10 dienomis Latvijoje vyksiančiame pasaulio čempionate kovos D grupėje kartu su JAV, Serbijos ir Egipto bendraamžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius