Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 06

Jauniesiems talentams – Ramūno Šiškausko pamokos

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projekto „Talentų U15 karta“ ambasadorius Ramūnas Šiškauskas įvykdė savo pažadą būti ne tik oficialiu veidu, bet ir pagalbininku. Sekmadienį A.Sabonio krepšinio centre Kaune jis vedė rytines treniruotes talentingiausiems Lietuvos keturiolikmečiams, susirinkusiems į pirmąją šio sezono „Talentų U15 kartos“ stovyklą.
Ramūnas Šiškauskas
Ramūnas Šiškauskas / LKF nuotr.

Šio projekto tikslas – tobulinti individualius jaunųjų krepšininkų bei krepšininkių sugebėjimus ir krepšinio įgūdžius. Kaune 2000 m. gimimo 14 mergaičių ir 14 berniukų dvi dienas daugiausia tobulino kamuolio varymo įgūdžius ir kojų darbą. Taip pat iš Lietuvos vyrų rinktinės kineziterapeuto Petro Mikučionio gavo pasirengimo rungtynėms ir kūno priežiūros po jų pagrindus.

„Būti šio projekto ambasadoriumi – ne tik malonumas, bet ir atsakomybė. Noriu būti ne tik jaunosios talentų kartos ugdymo veidu, bet ir tikru pagalbininku. Manau, jog galėsiu daug papasakoti ir parodyti jauniesiems krepšinio talentams“,– prasidedant pirmajai stovyklai sakė R.Šiškauskas.

Olimpinis prizininkas ir Europos čempionas R.Šiškauskas mokė kamuolio varymo ir krypties keitimo subtilybių. Jis taip pat rodė, kaip atakuoti krepšį išlindus pro užtvarą, dalijo praktinius patarimus.

VIDEO: Kaune startavo „Talentų U15 karta“

Didelį įspūdį jauniesiems krepšininkams, tarp kurių buvo žinomų krepšinio šeimų atžalų paliko A.Sabonio krepšinio centro trenerio Dariaus Sirtauto pamokos ir ypač pratimų kamuolio varymui ir kojų darbui tobulinti demonstravimas.

„Tokios pamokos yra labai vertingos. Ne tik šiems perspektyviausiems Lietuvos vaikams, bet ir apskritai jauniesiems krepšininkams. Juk grįžę į savo mokyklas šie jaunieji talentai parodys ko išmoko savo draugams”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Stovyklos dalyviai gavo ir kitokių – ne krepšinio – pamokų. Šeštadienį jaunieji sportininkai buvo supažindinti su krepšininko Rimanto Kaukėno paramos grupės, besirūpinančios vėžiu sergančiais vaikais, veikla. Taip pat pristatytas paramos grupės partnerių vykdomas projektas „Būk geras“,  prie kurio jau yra prisijungusios Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Kauno „Aisčių“ krepšinio komandos. „Būk geras“ tikslas – papasakoti visuomenei apie kraujo vėžio ligas ir supažindinti su kaulų čiulpų donoryste, suteikti kuo daugiau informacijos apie tai, kaip kiekvienas gali padėti kovojantiems su šia liga.

Jauniesiems krepšininkams treneriai Aurimas Jasilionis, Egidijus Ženevičius, D.Sirtautas, P.Mikučionis, medikai Vytenis Trumpickas bei Laimonas Šiupšinskas parengė savotiškus namų darbus, kuriuos jie turės daryti iki ateinančios stovyklos gruodžio pradžioje. Tarp jų – fiziniai pratimai, technikos tobulinimo elementai ir mitybos priežiūra.

„Talentų U15 karta“ sudaryta Lietuvos rinktinių, vasarą dalyvavusių Baltijos taurėje, pagrindu. Šioms dviem grupėms per metus iš viso bus surengtos penkios trijų dienų intensyvių treniruočių stovyklos ir tarptautinės rungtynės. Treniruotėms padės geriausi Lietuvos specialistai.

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojama nauja jaunučių (iki 15  metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūrės vaikus ištisus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius