-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 14

Jaunučiai prasibrovė į pusfinalį (nuotraukos)

Europos jaunučių iki 16 metų krepšinio čempionato ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė pateikė staigmeną. Penktadienį ji 68:60 (15:13, 13:21, 21:8, 19:18) įspūdingai įveikė iki tol nė karto nepralaimėjusią ir favorite laikytą Prancūzijos komandą bei tęsia kovą dėl medalių.
Lietuvos jaunučių rinktinė įveikė Prancūzijos komandą.
Lietuvos rinktinė tęsia kovą dėl medalių. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dariaus Dikčiaus auklėtiniai pusfinalyje šeštadienį 18.00 val. Kauno sporto halėje susigrums su Lenkijos rinktine, kuri ketvirtifnalyje po sunkios kovos 51:46 nugalėjo bendraamžius iš Kroatijos. Lenkams mūsų šalies atstovai šiame turnyre kartą jau pralaimėjo.

Džiaugiuosi savo komanda, kuri įvykdė absoliučiai viską ką buvome suplanavę, – sakė D.Dikčius.

Patekę į pusfinalį Lietuvos jaunučiai taip pat užsitikrino vietą kitais metais Vokietijoje vyksiančiame septyniolikmečių pasaulio čempionate. Kitame pusfinalyje 20.15 val. žais Ispanijos ir Serbijos komandos. Ispanai ketvirtfinalyje 57:41 įveikė turkus, o serbai pateikė staigmeną 95:90 nugalėdami Rusijos krepšininkus.

Kaip ir laukta dvikova tarp Lietuvos ir Prancūzijos nuo pat pradžių vyko atkakliai taškas į tašką. Tik antrojo kėlinio pabaigoje prancūzams pavyko labiau išsiveržti į priekį – įpusėjus rungtynėms jie pirmavo 6 taškais – 34:28. Tačiau turnyro šeimininkai nė neketino paleisti varžovų.

Po pertraukos Lietuvos rinktinė pradėjo spurtą, į kurį prancūzai neturėjo atsako. D.Dikčiaus auklėtiniai įpusėjus trečiam ketvirčiui persvėrė rezultatą, o prieš prasidedant paskutiniam ketvirčiui jau pirmavo 49:42.

Pasimetę Prancūzijos krepšininkai pradėjo žaisti padriką žaidimą ir dažniausiai jų individualūs reidai bei tolimi metimai baigdavosi nesėkme. Tuo naudodamiesi lietuviai padidino savo taškų kraitį net iki 11 taškų – 61:50. Pasivyti varžovus favoritais laikytiems prancūzus nebeliko laiko.

„Ketvirtfinalis yra ketvirtfinalis. Šis etapas išlygina abi komandas. Nesvarbu kiek pergalių buvo iškovota iki tol, ketvirtfinalyje viskas prasideda iš naujo, – po pergalės portalui basketnews.lt sakė lietuvių strategas D.Dikčius. – Džiaugiuosi savo komanda, kuri įvykdė absoliučiai viską ką buvome suplanavę. Džiugu, kad vaikinai nepasidavė tam visam spaudimui, kuris buvo prieš rungtynes jaučiamas tiek žiniasklaidoje, tiek visoje aplinkoje“.

Nugalėtojams Tauras Jogėla pelnė 19 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, Tomas Lekūnas pridėjo 11, Martynas Pauliukėnas ir Rokas Narkevičius – po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius