-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 04

Jaunučių rinktinių treneriai žaidėjų žvalgysis visose MKL komandose

Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos treneris Arūnas Visockas vasarą neturės kada galvoti apie atostogas. Jau pavasario pabaigoje trenerio galvoje suksis mintys apie artėjantį Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionatą Baryje, teigiama pranešime spaudai.
Kamuolys
Jaunučių rinktinių treneriai žaidėjų žvalgysis visose MKL komandose. / photos.com nuotr.

1994 metais gimusius „saboniukus“ treniruojantis buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas tikina, jog jo vadovaujama rinktinė Juodkalnijoje stengsis kovoti tik dėl aukščiausių vietų.

Dirbs su vaikinais, kuriuos treniravo nuo pirmos klasės

„Laukia svarbus darbas. Manau, kad Lietuvos rinktinėje bus ir tie vaikinai, su kuriais dirbu jau nuo pirmos klasės, – kalbėjo A.Visockas. – Tačiau dabar dar nieko negaliu pasakyti, stebėsime visus Moksleivių krepšinio lygos (MKL) žaidėjus ir žiūrėsime kurie labiausiai tinka rinktinei“.

Kalbėdamas apie nacionalinės komandos tikslus A.Visockas nestokojo optimizmo: „Tikiu, kad mūsų komandoje bus daug gerų žaidėjų, todėl manau, kad bus galima galvoti ir apie pakankamai aukštą vietą“.

„Nesu diktatoriškas treneris ir nors aikštelėje mėgstu tvarką, kuomet žaidimas turi savo rėmus, leidžiu žaidėjams improvizuoti“, – trumpai savo požiūrį į darbą su jaunimu apibūdino olimpinės bronzos laimėtojas.

Treneris patikino, jog neblogai žino ir kitų Lietuvos moksleivių komandų žaidėjus bei tvirtino, jog šansus patekti į dvyliktuką turi ir kiek mažiau žinomi jaunuoliai.

Į stovyklą bus kviečiama 30 žaidėjų

„Po MKL finalinio ketverto rengsime pirmąją treniruočių stovyklą, į kurią kviesime apie 30 žaidėjų iš visų MKL komandų. Ieškosime krepšininkų, kurie sugeba kažkuo išsiskirti savo komandose arba tokių, kurie pasižymi lyderio savybėmis“, – kalbėjo A.Visockas.

Lietuvos jaunučių rinktinė rugpjūčio 5–15 dienomis vyksiančiose pirmenybėse B grupėje jėgas išmėgins su Danijos, Graikijos bei Prancūzijos šešiolikmečiais. „Apie būsimus varžovus daug informacijos vis dar neturime, bet žinau, kad prancūzų rinktinė turėtų būti tikrai pajėgi. Manau, kad joje bus penki žaidėjai iš praėjusių metų Europos jaunučių čempionato Kaune“, – sakė A.Visockas.

„Turbūt tai bus viena iš stipriausių rinktinių“, – pridūrė buvęs krepšininkas. Tiesa, strategas nevertino aukštai tik Danijos krepšininkų galimybių, tačiau pridūrė, jog graikai gali būti ne mažiau pavojingi nei prancūzai.

Merginų strategas jau turi patirties Europos čempionatuose

Tuo tarpu šešiolikmečių merginų žaidimui diriguosiantis Stasys Žaliabarštis ryžtingai žvelgia į jaunučių merginų pirmenybes Graikijoje ir tikina stengsiąs daryti viską, kad jo vadovaujama rinktinė pasirodytų kuo sėkmingiau.

„Šį darbą esu atlikęs jau keletą kartų, todėl dar kartą vadovauti merginoms man nebus kažkas naujo, – kalbėjo Marijampolės LAMMKK ekipą treniruojantis S.Žaliabarštis.

Nors Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) stratego vadovaujamos LAMMKK krepšininkės yra patyrusios net 18 pralaimėjimų bei vis dar nežinančios kas yra pergalės skonis, S.Žaliabarštis tikina kviesiąs mažiausiai dvi merginas ir iš šios komandos į nacionalinę jaunučių rinktinę.

Paklaustas apie minėtas merginas, treneris vengė įvardinti auklėtines pavardėmis: „Nenorėčiau atskleisti jų pavardžių, dar šiek tiek per anksti“.

Į pirmenybes vešis tik geriausias žaidėjas

Kalbėdamas apie rinktinės dvyliktuką S.Žaliabarštis tvirtino, jog rinkdamasis žaidėjas jų neskirstys į labiau pasižymėjusias ar mažiau žinomas merginas.

„Į Salonikus važiuos tos krepšininkės, kurios tuo metu bus geriausios. Aš nekreipsiu dėmesio į ryškias ar ne ryškias žaidėjas, tuo labiau į kažkokius giminystės ryšius, – kategoriškas buvo S.Žaliabarštis. – Į rinktinę pateks tik geriausios merginos“.

MKL čempionate Marijampolės „ŽSM–Mantiga“ ekipą treniruojantis S.Žaliabarštis į treniruočių stovyklą ketina kviesti mažiau žaidėjų nei jo kolega iš Kauno A.Visockas. „Kviesime apie 20 krepšininkių, tačiau vis dar sunku pasakyti kada pradėsime treniruotis“, – sakė Marijampolėje dirbantis krepšinio specialistas.

Kalbėdamas apie būsimas varžoves rugpjūčio 12–22 dienomis vyksiančiame čempionate, S. Žaliabarštis negailėjo komplimentų A grupės komandoms, su kuriomis pirmajame etape kausis Lietuvos jaunutės. „Varžovės labai stiprios, – neabejojo S.Žaliabarštis. – Rusija gali būti tarp prizininkių, švedės taip pat labai rimtos pretendentės. Galbūt tik Suomija kiek silpnesnė, bet visos komandos tikrai stiprios.

Apie rinktinei keliamus tikslus treneris garsiai kalbėti nenorėjo, tačiau tikino su komanda sieksiąs kuo aukštesnės vietos: „Kovosime kiek galėsime ir stengsimės iš visų jėgų, o svarbiausia būtų neiškristi iš pagrindinio Europos čempionato diviziono“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius