Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 25

JAV žiniasklaida: „Jonas Valančiūnas žaidžia su tokia aistra, kokios dar nematėme nė pas vieną į NBA atvykusį užsienio žaidėją“

Balandžio 24-oji buvo paskutinė diena, kai pasaulio krepšininkai galėjo pateikti paraišką dalyvauti 2011 metų NBA naujokų biržoje. Kaip žinia, prasimušti į NBA šiemet bandys du lietuviai – Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas. Tiesa, iki birželio 13-osios krepšininkai gali atsiimti savo paraiškas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Abiems lietuviams prognozuojama sėkmė biržoje, tiesa, J.Valančiūnui – kiek didesnė. Pagrindiniu „Lietuvos ryto“ puolėjo pranašumu įvardijamas amžius – jis keliais metais jaunesnis nei D.Motiejūnas.

Spėjama, kad J.Valančiūnas gali būti pašauktas vienu pirmųjų numeriu, blogiausiu atveju – pirmajame penkioliktuke.

Tinklapis Bleacherreport.com negaili pagyrų J.Valančiūnui. „Joną Valančiūną galima drąsiai vadinti geriausiu žaidėju, ateinančiu į naujokų biržą per pastaruosius 3-4 metus“, – rašo tinklalapis.

„Nors jam tik 18 metų, jo ūgis jau 211 cm be batų, ir jis dar auga. Galbūt jis per liesas? Taip, bet nepamirškite, kad jam tik 18 metų.

Aikštėje jis kaskart nori per varžovą įkrauti iš viršaus, o ne tiesiog pelnyti du taškus. Jo dėjimai išties įspūdingi. Jis žaidžia su tokia aistra, kokios dar nematėme nė pas vieną į NBA atvykusį užsienio žaidėją. Įsivaizduokite, jei Dirkas Nowitzkis laužytų lentą kiekvienos atakos metu ir norėtų įdėti pro kiekvieno lygos žaidėją galvą.

Jo pasiekimai yra lygiai tiek pat įspūdingi. Šis vyrukas tiesiog atsisako pralaimėti. Kai jam buvo 16 metų, jis tapo Europos U-16 čempionato MVP. Po dvejų metų jis tapo ir Europos U-18 naudingiausiu žaidėju. Komandai, į kurią jis ateis, jis atneš nugalėtojo mentalitetą. Faktas yra toks – kiekvieną kartą jis žaidžia įjungęs aukščiausią pavarą, ir jo karjera tai įrodo.

Valančiūnas puikiai pritaps NBA, nes „pick-n-roll“ (žaidimas du prieš du) yra jo žaidimo „arkliukas“. Metimas iš distancijos dar nepatobulintas, bet geras ženklas tas, kad baudų pataikymo procentas yra labai aukštas.

Šis žmogus žaidžia tam, kad laimėtų“, – rašo „Bleacher Report“.

Kaip žinia,  iki šiol aukščiausio šaukimo NBA naujokų biržoje iš lietuvių sulaukė Žydrūnas Ilgauskas. Jį 1996 metais 20-uoju numeriu pakvietė Klivlendo „Cavaliers“.

Portlendo „Trail Blazers“ 1986 metais 24 šaukimu pasirinko Arvydą Sabonį, o 2005 metais tas pats Portlendo klubas 27 šaukimu duris į NBA atvėrė Linui Kleizai.

Martynas Andriuškevičius, Darius Songaila, Renaldas Seibutis, Eurelijus Žukauskas ir Robertas Javtokas buvo pašaukti antrajame rate.

J.Valančiūno dėjimai Europos U-18 čempionate:

VIDEO: Jonas Valanciunas Top U18 Dunks

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius