-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 05

JAV žiniasklaida: NBA klubams vertėtų išbandyti Mantą Kalnietį

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės atakų organizatorius Mantas Kalnietis patraukė JAV krepšinio apžvalgininkų dėmesį. Anot vieno portalo žurnalistų, Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubui vertėtų išbandyti Kauno „Žalgirio“ atstovą.
Mantas Kalnietis ir Chrisas Paulas
Mantas Kalnietis ir Chrisas Paulas / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

„Buvęs dėjimų konkurso nugalėtojas Mantas Kalnietis yra atletiškas ir tinkamai sudėtas, kas iškart leidžia jį laikyti perspektyviu žaisti NBA, – rašoma tinklalapyje. – Olimpiadoje Kalnietis atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus ir labai gerai ginasi. Jei jam pavyktų atsikratyti klaidų gausos, po sezono, kai baigsis jo kontraktas, NBA klubai galėtų su juo sudaryti vienerių metų sutartį.“

Didžiausias M.Kalniečio pabrėžiamas minusas – taiklumas. Praėjusį sezoną „Žalgiryje“ lietuvis iš toli atakavo vos 22 proc. taiklumu, o olimpinėse žaidynėse dar nepataikė nė vieno iš aštuonių tritaškių. Krepšį 25-erių įžaidėjas atakuoja tik 26 proc. taiklumu.

Londono olimpiadoje M.Kalnietis vidutiniškai renka 3,5 taško, atkovoja 2,5 kamuolio ir atlieka 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

Mače su JAV žalgirietis per 22 minutes pasižymėjo 2 taškais, atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklydo 7 kartus.

Olimpiadoje rungtyniaujančių ir vilčių prasibrauti į NBA teikiančių žaidėjų sąraše minimos ir Marcelinho Huerto, Raulio Neto (abu iš Brazilijos), Macramo Ben Romdhane'o, Salaho Mejri (abu iš Tuniso), Alade Aminu (Nigerija), Matthew Dellavedova (Australija), Andrew Lawrence'o (Didžioji Britanija), Sergejaus Karasiovo (Rusija) ir Facundo Campazzo (Argentina) pavardės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius