-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 11

Jeremy Linas – gyvas įrodymas, kad pasakos pildosi

Pasakos nėra tik prasimanymai – jos pildosi realiame gyvenime. Netikite? O ar girdėjote apie Jeremy Liną? Sakysite, aišku, kad taip, juk dabar jis – karščiausia NBA lygos sensacija! Tačiau ar girdėjote apie jį prieš savaitę?
Jeremy Lino pasaka išsipildė
Jeremy Lino pasaka išsipildė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ne. Nes kas gali žinoti apie krepšininką, kuris NBA lygoje žaidžia mažiau nei po 6 minutes ir įmeta 3,5 taško. Nebent tik NBA lygos statistikos sudarinėtojai.

Tai kas, po velnių, yra tas J.Linas, kuris per savaitę tapo ryškiausia stipriausios pasaulio krepšinio lygos žvaigžde, o vos per du mačus užtemdė ir Michaelo Jordano, ir Kobe Bryanto, ir LeBrono Jameso praeities pasiekimus?

Atsakymu sunku patikėti. 23 metų 191 cm ūgio J.Linas gimė JAV, tačiau jo tėvai yra kilę iš Taivano. 2010 metais jis baigė Harvardo universitetą ir šiuo metu yra vienintelis krepšininkas NBA lygoje, turintis šio prestižinio universiteto baigimo diplomą.

NBA lygos naujokų biržoje įrašas apie mokslus Harvarde J.Lino negelbėjo – jis nesudomino nė vienos iš 30-ies lygos komandų. Visgi jam pavyko pasirašyti sutartį su Oklendo „Golden State Warriors“ klubu, kur jam buvo patikėtas suolo šildytojo vaidmuo – vos 29 rungtynės ir 2,6 pelnyto taško.

Nenuostabu, kad po tokio sezono, „Warriors“ vasarą atsikratė J.Lino. Kaip atsikratė ir trumpai jį į komandą pasikvietusi Hiustono „Rockets“. Dar vieną šansą krepšininkui suteikė Niujorko „Knicks“. Tačiau ir joje krepšininkas toliau šildė suolą – per 11 pirmų sezono rungtynių žaidė vos po 6 min. ir pelnydavo 3,5 taško.

Tai kaip J.Linas tapo naujausia NBA lygos sensacija? „Knicks“ klubas atsidūrė, kaip tada manė, blogiausioje situacijoje iš blogiausių. Ambicingą komandą ne tik vis giliau traukė nesėkmių liūnas (laimėjo vos 8-is mačus iš 23-ų), bet ji neteko ir abiejų lyderių. Carmelo Anthony patyrė traumą, o Amar'e Stoudemire'as gedi žuvusio brolio.

Ir tada įvyko stebuklas. „Knicks“ treneris Mike'as D'Antoni pirštu bedė į suolo gale įsitaisiusį J.Liną. Šis savo šansą griebė dantimis. Į Naujojo Džersio „Nets“ krepšį jis įmetė 25 taškus, į Jutos „Jazz“ – 28, į Vašingtono „Wizards“ – 23, o į garsiosios Los Andželo „Lakers“ – net 38-is. „Knicks“ laimėjo visas šias dvikovas!

Pagal statistikos rodiklius, pirmuose dvejuose mačuose starto penkete – 51 taškas ir 18 rezultatyvių perdavimų – J.Linas pranoko net M.Jordaną (atitinkamai 37 ir 12), K.Bryantą (31 ir 11) bei L.Jamesą (46 ir 17).

„Prieš savaitę svajojau išsaugoti darbą iki sezono pabaigos, o dabar į mano „Twitter“ puslapį užsiregistravo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių. Ir jie visi kalba apie mane. Ar aš to tikėjausi? Žinoma, kad ne! Esu labai dėkingas „Knicks“ už suteiktą šansą ir pripažinimą. Kitaip, kaip dievišku stebuklu, šito pavadinti negaliu“, – neslėpė J.Linas.

Apie jį dabar kalba visas pasaulis. J.Linas jau sulaukė ir pasiūlymo neįtikėtiną savo gyvenimo istoriją papasakoti Holivudo filmu. Tačiau, vargu ar jis galėtų pelnyti „Oskarą“ už geriausią scenarijų. Kritikams istorija gali pasirodyti per daug neįtikėtina. Tačiau taip įvyko! Ir vyksta dabar.

VIDEO: Jeremy Lin CNN From Harvard to NBA Interview

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius