-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07

Jonas Valančiūnas: būtų labai smagu pusfinalyje žaisti būtent su amerikiečiais

Lietuvos devyniolikmečiai ketvirtadienio popietę surengė treniruotę, o vakare Rygos arenoje dar kartą kartos derinius ir aptars taktiką prieš ketvirtfinalio mačą su Lenkija. Pailsėję, susikaupę ir ryžtingai nusiteikę. Taip komandos nuotaikas apibūdino rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas. Nors paankstintas rungtynių laikas kiek papiktino krepšininkus, pyktį jie žada išlieti kelyje link finalo.
Jonas Valančiūnas (su kamuoliu)
Jonas Valančiūnas (su kamuoliu) / V.Mikaičio nuotr.

Lietuvos U-19 krepšinio rinktinė turi šiokių tokių problemų: pilnai po čiurnos traumos atsigauti nespėjo Vytenis Čižauskas, vienas iš komandos krepšininkų šiandien turi grįžti į Lietuvą. Tačiau penktadienio susitikime su Lenkija, aikštelėje pasirodys visi stipriausi mūsų rinktinės žaidėjai. 

Organizatorių sprendimu, lietuviams buvo skirtas anksčiausias laikas – mūsų šalies jaunieji krepšininkai ketvirtfinalio mačą su Lenkijos ekipa penktadienį pradės 14 val. 30 min.

„Nuotaikos tikrai geros. Jeigu Čyža (V.Čižauskas, – aut. pats.) atsigaus, viskas bus super. Tik kiek apmaudu dėl paankstinto laiko. Mes nieko negalime padaryti, kada duoda, tada žaidžiam. Sirgalių tikriausiai bus mažiau ir mums būtų patogiau žaisti vakare, bet dėl to mūsų tikslas nesikeičia“, – po treniruotės 15min.lt sakė Jonas Valančiūnas.

– Pernai čempionatą žaidėte Lietuvoje, šiemet kaimyninėje Latvijoje. Kokių pastabų turite šio čempionato rengėjams?

– Skųstis tikrai nėra kuo. Sąlygos puikios, tik rungtynių laikai labai nustebino. Aš dar gyvenime nežaidžiau dešimtą ryto. Gal čia kažkokia krepšinio naujovė? (šypsojosi). Visoms F grupės dalyvėms teko tas pats, bet man vis tiek labai keista.

– Po rungtynių su Egiptu turėjote daugiau laiko poilsiui. Netgi turėjote galimybę Valstybės dieną švęsti prie Lietuvos ambasados Rygoje...

– Tikrai smagu, kad mus pakvietė į tokį renginį. Buvo šaunu, man patiko. O šiaip, susitvarkėme visi savo reikalus: kam pas gydytoją reikėjo, kam masažo ar kitų procedūrų. Dabar laukia vakarinė  treniruotė ir miegas.

– Kiek jums yra pažįstama Lenkijos rinktinė?

– Tai jauna komanda ir tas jų „centras“ labai geras žaidėjas. Bus labai įdomu su juo susigrumti, žiūrėsim, kas čia bus. Bet bus labai įdomu (šypsojosi).

– Lenkams tai tarsi repeticija prieš U-18 Europos čempionatą. Visada pavojinga žaisti su komanda, kuri žaidžia atsipalaidavusi.

– Mes bijoti neturime ko. Mes irgi neturime ko prarasti. Tiesiog negalime pralaimėti. Ir su žaidėjais, ir su treneriais kalbėjome, kad savo pralaimėjimų limitą išnaudojome. Turėsime viską atiduoti, nes taupytis nebegalėsime.

– O kaip komandos žaidėjai sutiko žinią, kad pergalės atveju teks kautis su JAV?

– Sutiko labai gerai. Būtų labai smagu pusfinalyje žaisti būtent su amerikiečiais. Mes norime žaisti su jais. Turime nesuvestų sąskaitų.

Lietuvos ir Lenkijos poros nugalėtoja savo varžovę pusfinalyje sužinos jau po kitų rungtynių – 16.45 tarpusavyje jėgas išmėgins Rusijos ir JAV rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius