Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 26

Jonas Valančiūnas dalyvavo specialiuose NBA naujokų mokymuose

20-metis Lietuvos krepšinio talentas Jonas Valančiūnas grįžo iš Niujorko. Jungtinėse Valstijose 213 cm ūgio vidurio puolėjas iš arčiau susipažino su jo laukiančiu NBA pasauliu: dalyvavo įvairiose fotosesijose bei specialiuose lygos naujokų kursuose.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / BFL nuotr.

Kasmet vykstančiuose mokymuose NBA lygos debiutantai susipažįsta su NBA vidaus taisyklėmis, gauna daug įvairių patarimų apie drausmę bei kaip elgtis su uždirbtais pinigais.

„Daug pasakojo apie pinigus: kaip investuoti, kaip nebankrutuoti. Sužinojau tikrai daug gerų dalykų. Pasakojo apie JAV mokesčių įstatymus“, – prisiminė į Tėvynę sugrįžęs J.Valančiūnas.

J.Valančiūnui teko atsikąsti ir modelio duonos. Krepšininkas pozavo prieš kamerą su Toronto „Raptors“ marškinėliais.

NBA lyga savo istorijoje turėjo šimtus liūdnų pavyzdžių, kaip turtus susikrovę krepšininkai paskendo alkoholio, narkotikų bei azartinių lošimų liūne, todėl šiais mokymais stengiamasi apsaugoti debiutantus nuo neigiamų pagundų. Viena tokių – moterys.

„Netgi kalbėjo apie moteris. Kaip atsispirti jų pagundoms“, – šypsojosi J.Valančiūnas.

„Žinoma, pasakojo apie aprangos kodą: į rungtynes reikia ateiti vilkint kostiumines kelnes ir marškinius. Taip pat kalbėjo apie interviu dalijimo kultūrą. Pas mus Europoje taip nėra priimta, bet ten po rungtynių liejasi emocijos. Mokė, kaip su jomis tvarkytis. Taip pat pabrėžė, jog žiūrėtume, ką rašome ir kokias nuotraukas publikuojame socialiniuose tinkluose“, – pasakojimą tęsė krepšininkas.

J.Valančiūnui teko atsikąsti ir modelio duonos. Krepšininkas pozavo prieš kamerą su Toronto „Raptors“ marškinėliais.

„Tokiose fotosesijose man nėra tekę dalyvauti. Tiesa, nieko išskirtinio nebuvo. Net nuotraukų nežiūrėjau. Nepatinka man nei interviu savo skaityti, nei nuotraukų ar vaizdo įrašų žiūrėti. Esu nefotogeniškas“, – nusijuokė aukštaūgis.

J.Valančiūnas prisipažino, jog kalbėjosi ir su kitu lietuviu, kuris kitą sezoną lies prakaitą stipriausioje krepšinio lygoje – Donatu Motiejūnu.

„Pasikalbėjome ne tik apie krepšinį, bet ir apie gyvenimą. Jis pasakojo šiek tiek apie gyvenimą Jungtinėse Valstijose, nes praleido čia šiek tiek laiko“, – teigė krepšininkas.

J.Valančiūnas debiutuoti „Raptors“ komandoje turėtų spalio 8 dieną. Toronto klubas savo sirgalių akivaizdoje priims svečius iš Europos – Madrido „Real“ krepšininkus su Martynu Pociumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius