Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 14

Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas neatsiėmė NBA naujokų biržos paraiškų

Šių metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje dalyvaus du lietuviai – Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas ir Trevizo „Benetton“ aukštaūgis Donatas Motiejūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai oficialiai paaiškėjo pirmadienį vidurnaktį Lietuvos laiku, kuomet baigėsi laikas, leidęs atsiimti paraiškas birželio 23 dieną įvyksiančiai naujokų biržai.

Jeigu dėl D.Motiejūno dalyvavimo biržoje buvo ramu, tai apie J.Valančiūno paraiškos atsiėmimą sklandė nemažai gandų. NBA apžvalgininkai spėliojo, ar lietuvis atsiims paraišką ir bandys laimę kitais metais. Labiausiai buvo baiminamasi dėl J.Valančiūno išpirkos, kuri siekia 3 milijonus JAV dolerių. Būtent ši didelė suma gali atbaidyti NBA komandas, norinčias lietuvį pasikviesti jau pirmajame dešimtuke ar net penketuke.

Pagal NBA taisykles, klubas už krepšininką gali mokėti ne daugiau kaip 500 tūkstančių JAV dolerių išpirką. Vadinasi, jeigu nepavyks susitarti dėl mažesnės sumos, o J.Valančiūnas jau dabar norės praverti stipriausios pasaulio lygos duris, turės iš savo kišenės „Lietuvos rytui“ sumokėti 2,5 mln. JAV dolerių.

D.Motiejūno situacija daug geresnė. Jis sudarydamas kontraktą su „Benetton“ įtraukė punktą, kuriame rašoma, jog klubas nesudarys kliūčių krepšininkui išvykti į NBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius