Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 31

Jonui Valančiūnui neprognozuojamas NBA šaukimas pirmajame dešimtuke

Ar išgirsime birželio 23 dieną vyksiančioje NBA naujokų biržoje Jono Valančiūno pavardę? Šis klausimas, artėjant minėtam renginiui, bus užduodamas vis dažniau. „Lietuvos ryto“ aukštaūgis dabar yra kone geriausiai vertinamas tarptautinis žaidėjas ir turi realius šansus praverti NBA lygos duris. Nors mūsų šalies talentu domisi visos NBA ekipos, krepšininkui atstovaujančios agentūros „East Players“ atstovas pripažino – kaip greitai Valančiūnas žais NBA, nuspręs jis pats.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

– Kaip vertinate „Lietuvos ryto“ aukštaūgio Jono Valančiūno šansus NBA naujokų biržoje? Ar jau dabar galima pateikti kažkokias pirmines prognozes?, – lkl.lt paklausė agento.

– Jono Valančiūno šansus NBA naujokų biržoje vertinčiau teigiamai. Kol kas anksti kalbėti apie kokias nors prognozes, tačiau preliminariai, Jonui nusprendus pateikti paraišką, jis gali tikėtis šaukimo pirmajame penkioliktuke.

– Kokią įtaką šią vasarą gresiantis NBA lokautas gali padaryti NBA naujokų biržai?

– Lokauto grėsmė ne tik dar gali padaryti, bet jau padarė įtaką šių metų NBA naujokų biržai. Dėl galimo lokauto praėjusių metų naujokų biržoje dalyvavo daugiau jaunų amerikiečių, kurie teoriškai galėjo palaukti ir dalyvauti šių metų naujokų biržoje. Tokiu atveju amerikiečiai studentai būtų rizikavę likti be pajamų mažiausiai du sezonus – vieną koledže, kitą dėl lokauto. Todėl dalis jų dalyvavo praėjusių metų naujokų biržoje ir pasirašė pirmąjį NBA kontraktą. Šiais metais naujokų birža dar labiau susilpnės, nes talentingiausi pirmakursiai, antrakursiai ir trečiakursiai, kurie jau galėtų dalyvauti NBA naujokų biržoje, dėl lokauto gali nuspręsti dar sezoną likti mokytis ir žaisti koledžuose. Tai dar labiau sumažina konkurenciją žaidėjams ne iš JAV. Be to, žaidėjai ne iš JAV gali atsiimti išankstines paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje likus vos dešimt dienų iki naujokų biržos (kitaip nei amerikiečiai, kurie turi tai padaryti kur kas anksčiau), todėl krepšininkams ne iš JAV labai paranku palaukti ir įvertinti, kiek konkurentų amerikiečių liks dalyvauti naujokų biržoje. Jonui Valančiūnui ši naujokų birža taip pat palanki ir dėl nedidelės konkurencijos aukštaūgių (vidurio puolėjų) tarpe. O taip pat dėl žaidėjo amžiaus, kuo jaunesnis (perspektyvesnis) krepšininkas, tuo aukščiau jį vertina NBA klubai. Dėl galimo lokauto, Jonas galėtų dar bent sezoną sėkmingai tęsti karjerą Europoje ir nuvykti į NBA metais – daug labiau sustiprėjęs ir įgavęs dar daugiau patirties.

– Kokios komandos domisi talentu iš Lietuvos?

– Žaidėju domisi dauguma NBA klubų, tik skiriasi jų susidomėjimo lygis (priklausomai nuo atitinkamo klubo galimo šaukimo, žaidėjų poreikio pagal pozicijas bei klubo strategijos).

– Jei krepšininkas būtų pašauktas vienos ar kitos NBA ekipos, jis iš karto žaistų JAV ar dar kažkurį laiką praktikuotųsi Europoje?

– Lokauto atveju, krepšininkas liktų Europoje. Kaip greitai Jonas žais NBA, nuspręs jis pats.

– Kokia yra paties Jono nuomonė apie perspektyvas NBA?

– Kaip nėra kareivio, kuris nesvajoja tapti generolu, taip ir nėra krepšininko, kuris nesvajoja išbandyti jėgas NBA.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius