-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 21

Jonas Valančiūnas nutarė mokytis, kad taptų studentu

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir NBA klubo „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas sieks sporto mokslo žinių Lietuvos sporto universitete. Krepšinio talentas pasirašė Laisvojo klausytojo sutartį su Universitetu ir studijuos Treniravimo sistemas.
Jonas Valančiūnas (viduryje), Mindaugas Balčiūnas (dešineje) ir Nerijus Masiulis
Jonas Valančiūnas (viduryje), Mindaugas Balčiūnas (dešineje) ir Nerijus Masiulis / lsu.lt

„Jau dabar galvoju apie ateitį. Baigęs profesionalaus sportininko karjerą, norėčiau dirbti treneriu. Džiaugiuosi, kad universitetas sudarė puikias sąlygas mokytis ir įgyti aukštąjį išsilavinimą“, – sakė Jonas Valančiūnas.

LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas teigia, kad studijas renkasi žinomi sportininkai, tarp jų nemažai ir krepšinio talentų.

Laisvasis klausytojas nėra universiteto studentas, jis pasirenka norimus studijų modulius ir laiko egzaminus, o po metų turi galimybę tapti studentu.

„Džiaugiuosi, kad mūsų universitetą renkasi profesionalūs sportininkai. Suprasdami jų užimtumą, stengiamės sudaryti sąlygas, parengėme individualius studijų planus, kuriuos galima derinti su intensyviu sportiniu gyvenimu. Tai galima daryti nuotoliniu būdu, tuomet, kai sportininkas yra laisvas po sezono, dažniausiai vasarą, atvyks į universitetą. Pastaruosius kelerius metus tam skiriame ypatingą dėmesį. Su Jonu ne kartą kalbėjome apie studijas, kiekvienas žaidėjas turi galvoti, ką veiks baigęs sportinę karjerą. Sporto mokslininkai teigia, kad kur kas sunkiau integruotis nebaigus studijų, tad sportininkai jau dabar turėtų galvoti apie ateitį“, – teigė dr. M.Balčiūnas.

LSU vienintelis Lietuvoje rengia sporto šakų trenerius, o studijų programa „Treniravimo sistemos“ yra tarp dešimties populiariausių studijų programų šalyje.

„Nemažai žinomų sportininkų didžiąją dalį praleidžia užsienyje, todėl sudarome jiems galimybes studijuoti, įgyti išsilavinimą ir grįžti į Lietuvą“, – sakė LSU Sporto biomedicinos fakulteto dekanas doc. dr. Nerijus Masiulis.

Lietuvos sporto universitete studijuoja krepšininkai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai. Treniravimo sistemas baigė žymūs šalies sportininkai lengvaatlečiai Virgilijus Alekna, Austra Skujytė,  Rytis Sakalauskas ir kiti.

VIDEO: Jonas Valančiūnas nutarė mokytis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius