Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 01 /03:39

Jonas Valančiūnas pradėjo karjerą NBA: „Raptors“ – „Pacers“ 88:90, Jono sąskaitoje 12 taškų ir 10 atkovotų kamuolių

Tikriesiems Lietuvos krepšinio gerbėjams ketvirtadienis prasidėjo anksti. Pagaliau savo debiutinį sezoną NBA pradėjo jaunoji šalies krepšinio žvaigždė – Jonas Valančiūnas. „Toronto Raptors“ gretas papildęs aukštaūgis iš Utenos sėkmingai startavo pirmose sezono rungtynėse su „Indiana Pacers“ ekipa – krepšininkas pelnė 12 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Tačiau jo komanda, kuri pirmavo antroje rungtynių pusėje, turėjo pripažinti „Indiana Pacers“ pranašumą 90:88 (27:25, 21:23, 15:23, 27:17). Kiti du Lietuvos krepšininkai – Linas Kleiza ir Donatas Motiejūnas šio sezono debiutinių mačų dar nesužaidė.
Jonas Valančiūnas pradėjo karjerą NBA: „Raptors“ – „Pacers“.
Jonas Valančiūnas pradėjo karjerą NBA: „Raptors“ – „Pacers“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynių eiga:

Kaip ir žadėjo vyriausias „Toronto Raptors“ treneris Dwane'as Casey, Jonas Valančiūnas pasirodė startiniame penkete. Neilgai trukus lietuvis pelnė pirmuosius taškus ir padėjo komandai baigti pirmąjį kėlinį pralaimint minimaliu rezultatu 25:27. Iš viso J. Valančiūno sąskaitoje 6 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai, tačiau jam teko palikti aikštelę, kai du kartus prasižengė prieš Roy Hibbertą.

Likus mažiau nei 4 minutėms iki antrojo kėlinio pabaigos, aikštelėje vėl pasirodė Jonas Valančiūnas. Lietuvis bandė atakuoti iš vidutinio nuotolio, tačiau nesėkmingai. Likus 1:20 min. lietuvis buvo pakeistas, o kėlinys baigėsi lygiosiomis – 48:48.

Jonas Valančiūnas vėl pakilo nuo suolelio trečiojo kėlinio pradžioje. Sužaidus 4 minutes „Toronto Raptors“ atitrūko nuo varžovų 64:53, o Jonas pridėjo dar 4 taškus į savo sąskaitą ir tęsė atkovotų kamuolių seriją – jau 10 sugriebtų kamuolių. Kėlinio viduryje lietuvis su 12 taškų buvo trečias rezultatyviausias žaidėjas „Toronto Raptors“ gretose po Kyle'o Lowry ir Andrea Bargnani. Po susidūrimo su Samu Youngu lietuvis buvo atsidūręs ant grindų, netrukus užsidirbo 4 pražangą ir buvo pakeistas.

Likus 4:20 min. iki rungtynių pabaigos į aikštelę vėl išbėgo Jonas Valančiūnas ir liko žaisti iki rungtynių pabaigos, tačiau daugiau taškų nepelnė.

Iš viso lietuvis aikštelėje praleido 23 minutes, pelnė 12 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir prasižengė 4 kartus.

Dvidešimtmetis J.Valančiūnas penkerias iš šešių „Toronto Raptors“ ikisezoninių rungtynių pradėjo startiniame penkete ir geru žaidimu užsitarnavo ne tik trenerio, bet ir komandos sirgalių pasitikėjimą. J.Valančiūnas vidutiniškai rungtyniaudavo po 23 minutes, pelnydavo po 8,3 taško, atkovodavo po 6,8 kamuolio ir blokuodavo po 1,8 varžovų metimų.

Linas Kleiza aikštelėje nepasirodė. Jis tapo vieninteliu iš trylikos mačui registruotų „Toronto Raptors“ krepšininkų, kuris trenerio sprendimu nerungtyniavo.

Dvigubą dublį debiutiniame NBA mače surinkęs J.Valančiūnas pateko į Toronto ekipos istoriją. Lietuvis tapo tik antruoju krepšininku Kanados komandoje, kuriam pavyko jau pirmajame mače pasižymėti dvigubu dubliu.

Anksčiau tai buvo pavykę Damonui Stoudemire'ui, kuris pirmosiose 1995 metų rungtynėse, atstovaudamas „Raptors“ komandai, pelnė 10 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Donato Motiejūno atstovaujamas „Houston Rockets“ komanda pirmosiose reguliariojo sezono rungtynėse trečiadienį svečiuose 105:96 (27:22, 28:36, 17:23, 33:15) nugalėjo „Detroit Pistons“ krepšininkus.

Lietuvis kartu su Terrence'u Jonesu, Royce'u White'u bei Cole'u Aldrichu mačui buvo registruoti, tačiau nežaidė.

37 taškus svečiams pelnė Jamesas Hardenas, 15 – Carlosas Delfino, po 12 – Omeras Ašikas ir Jeremy'is Linas, 11 – Chandleris Parsonsas, 10 – Gregas Smithas.

Arenos šeimininkų gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Brandonas Knightas (15 tšk.), Gregas Monroe (14 tšk.) Tayshaunas Prince'as (12 tšk.), Jasonas Maxiellas ir Kyle'as Singleris (po 10 taškų).

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

VIDEO: Jonas Valanciunas` Monster Slam

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius